Ung på isen (ebok) av Per Ivar Moe, Steinar Å
Legg til i ønskeliste
Per Ivar Moe (forfatter), Steinar Åge Brenden (forfatter)

Ung på isen ebok

114,-
(0)
Boken beskriver begivenhetsrike år i norsk skøytesport, kjent som Skøyterevolusjonen i 1963-65. Jeg har forsøkt å utdype Stein Johnsons treningsopplegg, som var noe helt nytt og banebrytende i norsk toppidrett og det meste står seg den dag i dag. Jeg har derfor analysert nærmer, de forutsetninger og mennesker involvert, som medførte at det ble en slik suksess. Ikke minst utdyper jeg de mentale og treningsstrategiske trekk. Gjennom alle år har jeg fått utallige spørsmål om om denne periode. I s…
114,-
Undertittel Skøyterevolusjonen 1963-65, et tilbakeblikk
Forfattere Per Ivar Moe (forfatter), Steinar Åge Brenden (forfatter)
Forlag Ebok.no
Lengde 129 sider
Sjangrer Memoarer
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788230327166
Boken beskriver begivenhetsrike år i norsk skøytesport, kjent som Skøyterevolusjonen i 1963-65. Jeg har forsøkt å utdype Stein Johnsons treningsopplegg, som var noe helt nytt og banebrytende i norsk toppidrett og det meste står seg den dag i dag. Jeg har derfor analysert nærmer, de forutsetninger og mennesker involvert, som medførte at det ble en slik suksess. Ikke minst utdyper jeg de mentale og treningsstrategiske trekk. Gjennom alle år har jeg fått utallige spørsmål om om denne periode. I samtaler, foredrag og rådgivning har jeg presentert mye av dette, som nå foreligger i bokform. Jeg har derfor gjort et tilbakeblikk, forsøkt å få frem hvorledes jeg opplevede dette som 18-åring i 1963 og det unike samarbeid som skjedde mellom Stein Johnson, Knut Johannesen, Fred A. Maier og meg. Mitt mål med boken er 3-delt; at de som husker disse år med stor glede vil finne nytt og interessant stoff, for yngre utøvere, at boken kan gi et innblikk i hvorledes toppidrett ble drevet og utviklet på 1960-tallet og tilslutt at studenter på idrettshøyskolen og idrettslinjer vil få en "historisk" innføring og nyttige impulser. For trening og konkurranse på toppnivå krever i dag mer enn noen gang kunnskap, det rette miljø, godt humør og ikke minst tålmodighet.