Verden som var min (ebok) av Ketil Bjørnstad
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Ketil Bjørnstad (forfatter)

Verden som var min (Verden som var min #1) ebok

159,-
(3)
"Varmt og velopplagt." Guri Hjeltnes, VG Terningkast 5 "Storstilt og dristig." Marius Wulfsberg, Dagbladet Terningkast 5 I "Verden som var min. Sekstitallet" skriver Ketil Bjørnstad sin egen historie opp mot den tiden han levde i. Det er en fortelling om et tiår som forandret verden, 1960-1969, som starter med frykten for atombomben og verdens undergang, og som ender med studentopprør, frigjøring, månelanding og forfatterens eget farvel med den barndommen og oppveksten som formet ham. Famili…
Ebok 159,- Lydbok 159,-
eller Les gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager
Undertittel Bind 1 - Sekstitallet
Forfattere Ketil Bjørnstad (forfatter)
Forlag Aschehoug
Utgitt 3 august 2015
Lengde 794 sider
Sjangrer Skjønnlitteratur, Romaner
Nummer i serie 1
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788203359989
"Varmt og velopplagt." Guri Hjeltnes, VG Terningkast 5 "Storstilt og dristig." Marius Wulfsberg, Dagbladet Terningkast 5 I "Verden som var min. Sekstitallet" skriver Ketil Bjørnstad sin egen historie opp mot den tiden han levde i. Det er en fortelling om et tiår som forandret verden, 1960-1969, som starter med frykten for atombomben og verdens undergang, og som ender med studentopprør, frigjøring, månelanding og forfatterens eget farvel med den barndommen og oppveksten som formet ham. Familien Bjørnstad lever sitt liv på forskjellige steder i Oslo. Begge foreldrene arbeider hardt, og den yngste sønnen formes både av storpolitikken og av morens og farens private valg, deres sorger, krangler og gleder. Ennå er det mye unge Ketil ikke skjønner. Han er full av drømmer og gryende begjær. Han er sulten på livet, samtidig som han ønsker å gjemme seg bort. Han liker tapere bedre enn vinnere, og han er skeptisk til autoriteter. Dessuten leter han etter det trygge stedet der moren og faren ikke vil skille seg, der han slipper å delta i pianokonkurranser, og der han kan fortsette å drømme om jenter.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Sekstitallet

En mammadalt forteller om sekstitallet, sånn han hadde det. Hadde aldri trodd jeg skulle si at Bjønstad er kjedelig (han er det). Men dette. Han beviser med glans at han er en gjenforteller av ting han har funnet på google, wikipedia og snl. Dette er dårlig. Kjartan Fløgstad (en ordkunstner av klasse) inkorporerer nær norgeshistorie på en magisk måte i fortellingene. Johan Harstad med en skrivestil og en handling som overgår det meste. Bjørnstad er ingen forfatter, knapt en gjenforteller. Dog - han gir god gjenfortelling av moren og faren, det skal han ha. Boken kan ikke anbefales, anbefaler Kjærstad og Harstad om man vil lese bøker med kunstnerisk kvalitet som inkorporerer samtiden. Bjørnstad er som i musikken, han skulle ønske han var Keth Jarrett. Det er han ikke. Og noen betydelig forfatter er han ikke. Stå over, les Harstad, Fløgstad, kjærstad., Solstad. De andre «stadene» i litteraturen.