Legg til i ønskeliste
Gratis utdrag
- Sett i bokhyllen
- Les gratis utdrag
Bokstavene lot seg ikke temme ebok
49,-
Premium
Magne Medhus er dyslektiker. Men også lege. Livet og skolegangen ble tidlig preget av lærevansker og magesår. I det trygge oppvekstmiljøet kom han i kontakt med sykdom og sorg. Det ble en innføring i voksenlivet som fikk betydning for hans senere yrkesvalg og interesse for mennesker. I Bokstavene lot seg ikke temme forteller Medhus om sin kamp for å få en akademisk utdannelse i en tid da omgivelsene betraktet ham som en sinke. Det er en fortelling om pågangsmot og stå-på-vilje, men også om ekst…
Ebok
49,-
Forlag
Commentum
Utgitt
10 februar 2020
Lengde
282 sider
Sjanger
Biografier, Helse og livsstil, Dokumentar og fakta
Språk
Bokmål
Format
epub
DRM-beskyttelse
Vannmerket
ISBN
9788284161563
Magne Medhus er dyslektiker. Men også lege. Livet og skolegangen ble tidlig preget av lærevansker og magesår. I det trygge oppvekstmiljøet kom han i kontakt med sykdom og sorg. Det ble en innføring i voksenlivet som fikk betydning for hans senere yrkesvalg og interesse for mennesker. I Bokstavene lot seg ikke temme forteller Medhus om sin kamp for å få en akademisk utdannelse i en tid da omgivelsene betraktet ham som en sinke. Det er en fortelling om pågangsmot og stå-på-vilje, men også om ekstrem motgang og utallige nederlag.
Magne Medhus er utdannet lege ved universitetet i Münster i 1967. Spesialist i barne- og ungdomspsykiatri og psykiatri samt godkjent kognitiv psykoterapeut. Gjennom et langt yrkesliv har han behandlet og hjulpet mennesker som har hatt psykiske og kognitive vansker. Han har vært med på å utvikle nye tiltak der det manglet polikliniske tilbud eller der institusjoner ikke fungerte. Mange barn og unge med lærevansker og atferdsproblemer har fått bedret skole- og opplæringstilbudet.
Medhus er født i 1939 og vokste opp i Jostedal der foreldrene var bygdas prestefamilie i neste tjuetre år. Som nest yngst av fem søsken flyttet han tretten år gammel med foreldrene til Rosendal. Livet og skolegangen ble tidlig preget av lærevansker og magesår. I det trygge oppvekstmiljøet kom han i kontakt med sykdom og sorg. Det ble en innføring i voksenlivet som fikk betydning for hans senere yrkesvalg og interesse for mennesker.
Gamle ting og historier ga et kikkehull inn i en annen tid. Det sporet fantasien til å tenke annerledes. Med en godt utviklet praktisk estetisk sans, viste han tidlig å være en god praktiker. Mens lesekoden knakk han ikke før mot slutten av folkeskolen.