Elon Musk - en biografi (ebok) av Walter Isaacson
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Walter Isaacson (forfatter)

Elon Musk ebok

119,- Veil. pris: 249,-Spar: 130,-
TERNINGKAST 5 - Ola Hegdal, NRK. Fra forfatteren av boken Steve Jobs og andre bestselgende biografier kommer denne overraskende personlige historien om verdens mest fascinerende og kontroversielle innovatør – en visjonær som bryter alle regler og har ledet verden inn i en æra med el-biler, privat romfart og kunstig intelligens. Å ja, og så tok han over Twitter. Da Elon Musk vokste opp i Sør-Afrika, ble han ofte banket opp. En dag kom en gjeng og dytt…
Ebok 119,- Lydbok 209,-

Andre har også kjøpt

Undertittel en biografi
Forfattere Walter Isaacson (forfatter), Rune R. Moen (oversetter)
Forlag Cappelen Damm
Utgitt 12 september 2023
Lengde 735 sider
Sjanger Biografier, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788202799809
TERNINGKAST 5 - Ola Hegdal, NRK.

Fra forfatteren av boken Steve Jobs og andre bestselgende biografier kommer denne overraskende personlige historien om verdens mest fascinerende og kontroversielle innovatør – en visjonær som bryter alle regler og har ledet verden inn i en æra med el-biler, privat romfart og kunstig intelligens. Å ja, og så tok han over Twitter.

Da Elon Musk vokste opp i Sør-Afrika, ble han ofte banket opp. En dag kom en gjeng og dyttet ham ned en murtrapp før de banket ham opp så kraftig at han ble liggende på sykehuset i en uke. Men de fysiske skadene var små sammenlignet med de følelsesmessige skadene han ble påført av faren, en ustabil og karismatisk ingeniør med store vyer.

Farens innvirkning på psyken hans vedvarte. Han utviklet seg til en tøff, men sårbar gutte-mann, som kunne ha brå Jekyll-og-Hyde-humørsvingninger, hadde en ekstremt høy toleranse for risiko, et sug etter drama, en episk oppfatning av å ha en oppgave i livet, og en manisk intensitet som var kynisk og til tider destruktiv.

På begynnelsen av 2022 – etter et år der SpaceX gjennomførte trettien rakettoppskytinger, Tesla solgte en million biler og Elon selv ble det rikeste mennesket i verden – uttalte han seg angrende om sin hang til å skape dramatikk. «Jeg må legge om måten jeg tenker på, bort fra å være i krisemodus», sa han, «slik jeg har vært i rundt fjorten år nå, eller etter manges mening gjennom det meste av livet.»

Det var en vemodig kommentar, ikke et nyttårsforsett. Samtidig som han kom med dette løftet, kjøpte han i all hemmelighet opp aksjer fra Twitter, verdens ypperste lekeplass. Nå hadde han sjansen til å eie lekeplassen selv.

I to år har Musk latt forfatteren Isaacson fotfølge ham overalt. Han deltok på møter og inspiserte fabrikkene sammen med ham. I tillegg brukte han timevis på å intervjue Musk selv, familien hans, venner, kolleger og motstandere. Resultatet er denne avslørende historien fra innsiden, full av fantastiske fortellinger om triumfer og kaos som tar opp spørsmålet: Er demonene som driver Musk, også det som kreves for å drive frem innovasjon og fremskritt?