Fri - en oppvekst ved historiens ende (ebok) av Lea Ypi
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Lea Ypi (forfatter)

Fri ebok

129,- Veil. pris: 229,-Spar: 100,-
(1)
TERNINGKAST 6 - Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten. "Minneverdig og kraftfull." - Tara Westover. Elleve år gamle Lea elsker hjemlandet Albania. For henne er sosialismen ensbetydende med trygghet, sikkerhet og en lys fremtid blant likesinnede kamerater. Men en dag på vei hjem fra skolen blir hun skremt av et opptog protesterende studenter. I neste øyeblikk klamrer hun seg gråtende til en halshugget statue av Josef Stalin. I løpet av noen få dager…
Ebok 129,- Lydbok 199,-

Andre har også kjøpt

Undertittel en oppvekst ved historiens ende
Forfattere Lea Ypi (forfatter), Inger Sverreson Holmes (oversetter)
Forlag Gyldendal
Utgitt 8 januar 2023
Lengde 316 sider
Sjanger Biografier, Dokumentar og fakta, Historie, Politikk og samfunn
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205574977
TERNINGKAST 6 - Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten.

"Minneverdig og kraftfull." - Tara Westover.

Elleve år gamle Lea elsker hjemlandet Albania. For henne er sosialismen ensbetydende med trygghet, sikkerhet og en lys fremtid blant likesinnede kamerater. Men en dag på vei hjem fra skolen blir hun skremt av et opptog protesterende studenter. I neste øyeblikk klamrer hun seg gråtende til en halshugget statue av Josef Stalin.

I løpet av noen få dager raser hele hennes verden sammen. Foreldrene har løyet for henne og snakket i koder hele livet. Familiebakgrunnen er ikke hva Lea trodde den var. Alt som før var trygt, er brått ukjent og uforståelig.

Fri handler om hva som skjedde da Europas siste sosialistiske fyrtårn sluknet: hvordan overgangen fra en sosialistisk stat til et fritt marked førte til korrupsjon, kaos og kriminalitet. Den handler om hva frihet er, og om hva som skjer når et ungt menneske får hele sitt verdigrunnlag, sin identitet og sannhet revet vekk under føttene.

Denne prisvinnende boken er under utgivelse i 25 land.