Mødre, fedre og andre - essays (ebok) av Siri Hustvedt
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Siri Hustvedt (forfatter)

Mødre, fedre og andre ebok

280,- Veil. pris: 319,-Spar: 39,-
TERNINGKAST 5 - Andreas Wiese, Dagbladet. Filosofi og kunsthistorie møter familiememoar i Siri Hustvedts nyeste essaysamling. Tekstene utforsker grensene mellom oss selv og andre, mellom instinkt og omsorg, liv og kunst - alle begreper som Hustvedts tekst utfordrer og utvider.Omtalt som en Virginia Woolf for det 21. århundre, beveger forfatteren seg sømløst mellom fortellinger om sin egen mor, bestemor og datter, via kjente kunstnere og mødre, blant dem Jane Austen, Emily Brontë og Louise Bour…
Ebok 280,-

Andre har også kjøpt

Undertittel essays
Forfattere Siri Hustvedt (forfatter), Knut Johansen (oversetter)
Forlag Aschehoug
Utgitt 20 oktober 2023
Lengde 346 sider
Sjanger Religion og livssyn, Kunst og kultur, Biografier, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788203399626
TERNINGKAST 5 - Andreas Wiese, Dagbladet. Filosofi og kunsthistorie møter familiememoar i Siri Hustvedts nyeste essaysamling. Tekstene utforsker grensene mellom oss selv og andre, mellom instinkt og omsorg, liv og kunst - alle begreper som Hustvedts tekst utfordrer og utvider.

Omtalt som en Virginia Woolf for det 21. århundre, beveger forfatteren seg sømløst mellom fortellinger om sin egen mor, bestemor og datter, via kjente kunstnere og mødre, blant dem Jane Austen, Emily Brontë og Louise Bourgeois, til diskusjoner om begrepet «moderlig» i en verden forfatteren beskriver som «formet av misogyni og av ideal om faderlig autoritet».

«Mødre, fedre og andre» belyser den særegne kjærligheten og det helt egne hatet som kun kan oppstå i en familie. Det handler om menneskenes fordommer, vår latente grusomhet, og om kunstens transformative kraft.

«Spennende i innhold, imponerende i kunnskap og bredde (...) Siri Hustvedt, omtalt som en Virginia Woolf for det 21. århundre, skriver nært, varmt, klart og analytisk om sine formødre.» Andreas Wiese, Dagbladet (Terningkast 5)

«Siri Hustvedt er en gudbenådet essayist.» Maia Nordsteien Nielsen, Klassekampen