Antropocen - menneskets tidsalder (ebok) av Marius Timmann Mjaaland
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Marius Timmann Mjaaland (forfatter), Thomas Hylland Eriksen (forfatter), Dag O. Hessen (forfatter)

Antropocen ebok

299,-
Menneskets påvirkning på klima, atmosfære og natur er blitt så dyptgripende at vi har gått inn i en ny epoke i jordas historie, som kalles antropocen - menneskets tidsalder. Menneskelig aktivitet fører til endringer som får store konsekvenser for livet på kloden, ikke minst for oss selv, og med ringvirkninger langt frem i tid. Tidligere var det et mål å kontrollere og utnytte naturen. Nå må vi lære oss å leve i naturen på en ny måte. Dette får også konsekvenser for måten vi tenker om mennesket…
Ebok 299,-

Andre har også kjøpt

Undertittel menneskets tidsalder
Forfattere Marius Timmann Mjaaland (redaktør), Marius Timmann Mjaaland (forfatter), Dag O. Hessen (redaktør), Thomas Hylland Eriksen (forfatter), Thomas Hylland Eriksen (redaktør), Dag O. Hessen (forfatter)
Forlag Res publica
Utgitt 10 januar 2024
Lengde 271 sider
Sjanger Dokumentar og fakta, Politikk og samfunn
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788282261944
Menneskets påvirkning på klima, atmosfære og natur er blitt så dyptgripende at vi har gått inn i en ny epoke i jordas historie, som kalles antropocen - menneskets tidsalder. Menneskelig aktivitet fører til endringer som får store konsekvenser for livet på kloden, ikke minst for oss selv, og med ringvirkninger langt frem i tid. Tidligere var det et mål å kontrollere og utnytte naturen. Nå må vi lære oss å leve i naturen på en ny måte. Dette får også konsekvenser for måten vi tenker om mennesket og vår plass i økologien på. I denne antologien forklarer forskere fra ulike fag den nye sammenhengen mellom menneske og natur som kjennetegner antropocen. De viser hvor viktig tverrfaglig samarbeid er for å forstå menneskets rolle i den nye situasjonen, og for å bidra til bærekraftige løsninger. Bidragsytere i alfabetisk rekkefølge: Thomas Hylland Eriksen, Gunnar Gjermundsen, Mette Halskov Hansen, Christian Palacios Haugestad, Dag Hessen, Nina Hoel, Laura Hultberg, Simone Kotva, Ole Jacob Madsen Marius Timmann Mjaaland, Christina Nadeau, Karine Nyborg, Trude Storelvmo, Arne Johan Vetlesen. Marius Timmann Mjaaland (f. 1971), er professor i religionsfilosofi ved Universitetet i Oslo (UiO). Som leder av prosjektet Ecodisturb forsker han på humanøkologi og har gitt ut en rekke bøker nasjonalt og internasjonalt. Thomas Hylland Eriksen (f. 1962) er professor i sosialantropologi ved UiO og forfatter av mange bøker på engelsk og norsk, og har mottatt en rekke priser for sin forskning og formidling. Dag Olav Hessen (f. 1956) er professor i biologi ved UiO og har skrevet en rekke bøker for allmennmarkedet og er en prisbelønnet kunnskapsformidler.