Den flammende verden (ebok) av Margaret Lucas Cavendish
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Margaret Lucas Cavendish (forfatter), Margaret Cavendish (forfatter)

Den flammende verden (Thorleif Dahls kulturbibliotek) ebok

329,- Kommer: 21 mai 2024
Margareth Cavendish' Den flammende verden (1666) skildrer et utopisk rike i en annen verden, som kun kan nås via Nordpolen. Boka åpner med et brev til leseren skrevet av Margaret Cavendish selv. Her deler Cavendish «Den flammende verden» inn i tre deler. Den første delen er «romantisk», den andre «filosofisk», og den tredje «fantastisk». Den første delen beskriver en ung kvinne som blir kidnappet og uventet gjort til keiserinne av «Den flammende verden». Den andre delen beskriver keiserinnens…
Ebok 329,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Margaret Lucas Cavendish (forfatter), Margaret Cavendish (forfatter), Kristin Gjerpe (oversetter), Kristin Gjerpe (annet)
Forlag Cappelen Damm
Utgitt 21 mai 2024
Lengde 182 sider
Sjanger Romaner, Fantasy og science fiction, Skjønnlitteratur
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788202828547
Margareth Cavendish' Den flammende verden (1666) skildrer et utopisk rike i en annen verden, som kun kan nås via Nordpolen. Boka åpner med et brev til leseren skrevet av Margaret Cavendish selv. Her deler Cavendish «Den flammende verden» inn i tre deler. Den første delen er «romantisk», den andre «filosofisk», og den tredje «fantastisk». Den første delen beskriver en ung kvinne som blir kidnappet og uventet gjort til keiserinne av «Den flammende verden». Den andre delen beskriver keiserinnens kunnskap og interesse for naturvitenskap og filosofi. Hun diskuterer disse emnene med stedets forskere, filosofer og akademikere. I den siste, «fantastiske», delen opptrer keiserinnen som en militær leder under en invasjon. Keiserinnen slår tilbake inntrengerne, hvorpå «Den flammende verden» igjen blir beskrevet som et utopisk imperium. Verket ble opprinnelig publisert som et ledsagerstykke til Cavendishs Observations upon Experimental Philosophy og fungerte slik som et kreativt bilag til det som ellers var en vitenskapelig avhandling. Den flammende verden er tredje bok i Thorleif Dahls Kulturbiblioteks serie med utopiske skrifter. Den er oversatt av Kristin Gjerpe, som også har skrevet forord, mens Tina Skouen står bak det avsluttende essayet.