Gjerningsmenn - hvordan helt vanlige mennesker blir massemordere (ebok) av Harald Welzer
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Harald Welzer (forfatter), Michaela Christ (forfatter)

Gjerningsmenn ebok

149,-
(2)
Mye er skrevet om holocaust og andre verdenskrig. Men det kanskje aller viktigste spørsmålet har fortsatt ikke blitt besvart: Hvordan kunne helt «vanlige menn» ? familiefedre, funksjonærer og harmløse gjennomsnittsmennesker ? plutselig bli til massemordere og brutale torturister? I Gjerningsmenn gir en av verdens fremste sosialpsykologer, tyskeren Harald Welzer, oss et nytt og urovekkende svar på dette spørsmålet, bygd på materiale både fra andre verdenskrig og våre dagers kriger. I Gjerningsm…
Ebok 149,-
eller Les gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Undertittel hvordan helt vanlige mennesker blir massemordere
Forfattere Harald Welzer (forfatter), Michaela Christ (forfatter), Michaela Christ (medforfatter), Christian H. Heyerdahl (oversetter)
Forlag Press
Utgitt 21 oktober 2013
Lengde 309 sider
Sjanger Dokumentar og fakta, Historie
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788275476515
Mye er skrevet om holocaust og andre verdenskrig. Men det kanskje aller viktigste spørsmålet har fortsatt ikke blitt besvart: Hvordan kunne helt «vanlige menn» ? familiefedre, funksjonærer og harmløse gjennomsnittsmennesker ? plutselig bli til massemordere og brutale torturister? I Gjerningsmenn gir en av verdens fremste sosialpsykologer, tyskeren Harald Welzer, oss et nytt og urovekkende svar på dette spørsmålet, bygd på materiale både fra andre verdenskrig og våre dagers kriger. I Gjerningsmenn konsentrerer Welzer seg om den tyske politibataljon 45, som tjenestegjorde på østfronten under andre verdenskrig. Den besto av menn som gjennomgående var eldre, høyere utdannet og bedre sosialt ansett enn tyske soldater ellers. Likevel framsto politibataljon 45 som noen av de mest villige morderne i hele det tyske krigsmaskineriet, og de deltok aktivt i noen av østfrontens verste grusomheter. Hvordan kunne dette skje? Svaret vi får i Gjerningsmenn, er like skremmende som det er innsiktsfullt.