Makta i drakta - en fotballreise gjennom et Europa i krig og krise (ebok) av Eirik Grasaas-Stavenes
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode

Makta i drakta ebok

299,-
TERNINGKAST 5 - Arild Rønsen, Nettavisen. Kan vi gjennom fotballen forstå det nye Europa og den kaotiske tida vi lever i? Og kan kjærligheten til fotballen overleve i en verden der milliardærer og stater vil utnytte menneskets jakt på mening og fellesskap? Disse spørsmålene har sendt Klassekampen-journalist Eirik Grasaas-Stavenes ut på en reise fra Storbritannia og Ukraina, til Tyskland, Frankrike og Italia. På reisen har han sett de stør…
Ebok 299,-

Andre har også kjøpt

Undertittel en fotballreise gjennom et Europa i krig og krise
Forfattere Eirik Grasaas-Stavenes (forfatter)
Forlag Cappelen Damm
Utgitt 2 april 2024
Lengde 279 sider
Sjanger Reise, Sport og fritid, Historie, Dokumentar og fakta, Hobby og fritid
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788202803179
TERNINGKAST 5 - Arild Rønsen, Nettavisen.

Kan vi gjennom fotballen forstå det nye Europa og den kaotiske tida vi lever i? Og kan kjærligheten til fotballen overleve i en verden der milliardærer og stater vil utnytte menneskets jakt på mening og fellesskap? Disse spørsmålene har sendt Klassekampen-journalist Eirik Grasaas-Stavenes ut på en reise fra Storbritannia og Ukraina, til Tyskland, Frankrike og Italia.

På reisen har han sett de største oppgjørene i Europa, verdens beste spillere, og møtt noen av sportens mest intense tilhengerne i noen av kontinentets mest spennende byer. Men med fotballen som linse trer også noe større fram: Menneskers lengsel etter fellesskap i møte med ulikhet og meningsløshet. Nasjonalisme og lokal lidenskap som både viktige og farlige verktøy. En internasjonal maktbalanse i bevegelse. Og en evig dragkamp mellom fellesskap og solidaritet på den ene siden, og overdreven individualisme, pengegalopp og blodig storpolitikk på den andre.

Makta i drakta tegner et bilde av et kontinent i krig og krise, og et Europa som står overfor sine største utfordringer siden andre verdenskrig. Det er en personlig, uhøytidelig reisefortelling som henter sin energi fra tribunene for å fortelle en historie om et fellesskap det er verdt å kjempe for.