Middelalderens kjøkken - oppskrifter og historiene bak dem (ebok) av Marianne Vedeler
Legg til i ønskeliste
Marianne Vedeler (forfatter)

Middelalderens kjøkken ebok

349,-
Hvordan var egentlig maten i middelalderen? Og hva skjedde med matkulturen da Norge gikk fra å være en selvforsynt avkrok til å bli en del av den globale handelen?Middelalderens kjøkken er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans.Boka gir ny innsikt i fortidens matkultur, basert p…
Ebok 349,-

Andre har også kjøpt

Undertittel oppskrifter og historiene bak dem
Forfattere Marianne Vedeler (forfatter), Signe Marie Andersen (annet)
Forlag Spartacus
Utgitt 14 juni 2024
Lengde 222 sider
Sjanger Dokumentar og fakta, Historie, Hobby og fritid, Mat og drikke
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788243015869
Hvordan var egentlig maten i middelalderen? Og hva skjedde med matkulturen da Norge gikk fra å være en selvforsynt avkrok til å bli en del av den globale handelen?

Middelalderens kjøkken er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans.

Boka gir ny innsikt i fortidens matkultur, basert på et mangfold av arkeologiske og historiske kilder. Med historiene følger rundt 70 oppskrifter med fremmede smaker og dufter fra middelalderens kjøkken.

Arkeolog Marianne Vedeler viser at det var mer enn grøt som kokte i norske kjeler i middelalderen, og gir oss et innblikk i nordmenns handel med utlandet gjennom krydder, vin og andre eksotiske varer. Fotograf Signe Marie Andersen har tatt underfundige bilder til boka, av både mat og gamle kjøkkenredskaper.