Mytteriet på Wager - en beretning om skipbrudd, opprør og mord (ebok) av David Grann
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
David Grann (forfatter)

Mytteriet på Wager ebok

319,-
TERNINGKAST 6 - Stein Roll, Adresseavisen. TERNINGKAST 5 - Sindre Hovdenakk, VG. Den 28. januar 1742 skyller en synkeferdig seilskute opp på kysten av Brasil. Om bord er tretti avmagrede menn, knapt i live, som har en ekstraordinær historie å fortelle. De er overlevende fra Wager, et britisk fartøy som hadde forlatt England i 1740 for å jakte på en spansk gallion full av skatter. Wager hadde forlist på en øde øy utenfor Patagonia etter å ha rundet Kapp Horn. Her utviklet det seg til rent a…
Ebok 319,-

Andre har også kjøpt

Undertittel en beretning om skipbrudd, opprør og mord
Forfattere David Grann (forfatter), Torleif Sjøgren-Erichsen (oversetter)
Forlag Aschehoug
Utgitt 16 mai 2024
Lengde 267 sider
Sjanger Sport og fritid, Historie, Politikk og samfunn, Dokumentar og fakta, Hobby og fritid
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788203451461
TERNINGKAST 6 - Stein Roll, Adresseavisen. TERNINGKAST 5 - Sindre Hovdenakk, VG. Den 28. januar 1742 skyller en synkeferdig seilskute opp på kysten av Brasil. Om bord er tretti avmagrede menn, knapt i live, som har en ekstraordinær historie å fortelle. De er overlevende fra Wager, et britisk fartøy som hadde forlatt England i 1740 for å jakte på en spansk gallion full av skatter.
Wager hadde forlist på en øde øy utenfor Patagonia etter å ha rundet Kapp Horn. Her utviklet det seg til rent anarki. Kapteinen ble utsatt for mytteri, og mytteristene satte til havs igjen. De blir hyllet som helter da de omsider kommer seg hjem. Seks måneder seinere dukker kapteinen og hans menn opp i England. De har en helt annen historie å fortelle.
Dette er en storslått fortelling om ekstreme utfordringer, overlevelse og selve kampen om verdensherredømme.

«Et mesterverk. Svært spennende dokumentar om en desperat seilas som startet i 1740, og som får bøkene til havets forfattere som Melville og O'Brian til å blekne.» Stein Roll, Adresseavisen (Terningkast 6)

«Heidundrende litterær seilas! David Granns historie om det ulykksalige skipet Wager er en ramsalt skipperskrøne fra virkeligheten. (...) «Mytteriet på Wager» er en sydende sterk cocktail av like deler kulturforståelse, krim fra virkeligheten og maritim historie.» Sindre Hovdenakk, VG (Terningkast 5)

«Eventyrlig fortelling om en av verdens hardeste seilas.» Mats Mørk, Dagbladet (Terningkast 5)

«Ramsalt, medrivande og sann historisk krim. Resultatet er ei vakker bok, med mykje bildemateriale og historiske kart, som også er basert på grundig kjeldegransking i eit uventa godt dokumentert hendingsforløp.» Rolv Nøtvik Jakobsen, Vårt Land