Norges historie i 25 ting (ebok) av Jørgen Bøckman
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Jørgen Bøckman (forfatter), Marlen Ferrer (forfatter), Dag Hundstad (forfatter), Ragnhild Hutchison (forfatter), Hallvard Notaker (forfatter)

Norges historie i 25 ting ebok

249,-
(1)
Fortiden er borte, men ikke sporløst forsvunnet. De 25 utvalgte gjenstandene i denne boken leder oss gjennom Norges historie fra en tid da menneskene var fåtallige og fjellene fortsatt i bevegelse etter istidens slutt, til det nøye opptalte, oppmålte og ordnede landet vi selv lever i. Vi hører barnets latter der det holder et lekesverd i hånda i middelalderens Oslo. Vi forestiller oss den andpustne fredsaktivisten som tråkker av sted på sykkelen for å rekke et møte, mens hjulet slår mot bæren…
Ebok 249,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Jørgen Bøckman (forfatter), Marlen Ferrer (forfatter), Dag Hundstad (forfatter), Ragnhild Hutchison (forfatter), Hallvard Notaker (forfatter)
Forlag Cappelen Damm
Utgitt 29 oktober 2013
Lengde 183 sider
Sjanger Historie, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788202421809
Fortiden er borte, men ikke sporløst forsvunnet. De 25 utvalgte gjenstandene i denne boken leder oss gjennom Norges historie fra en tid da menneskene var fåtallige og fjellene fortsatt i bevegelse etter istidens slutt, til det nøye opptalte, oppmålte og ordnede landet vi selv lever i. Vi hører barnets latter der det holder et lekesverd i hånda i middelalderens Oslo. Vi forestiller oss den andpustne fredsaktivisten som tråkker av sted på sykkelen for å rekke et møte, mens hjulet slår mot bærenettet som er prydet med logoen til Nei til atomvåpen. Og vi ser en ikke altfor gammel mann som levde for ti tusen år siden, en begavet håndverker med verktøy i stein, hugget av stein. Alt henger sammen med alt, sier noen. Men sammenhengene kan være uklare, tilfeldige og nesten alltid usynlige for dem som kommer letende noen hundre år senere. Det betyr ikke at alt ligger i mørke - denne boken består av 25 kikkhull inn i historien om Norge.