Paris etter frigjøringen 1944-1949 (ebok) av Antony Beevor
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Antony Beevor (forfatter), Artemis Cooper (forfatter)

Paris etter frigjøringen 1944-1949 ebok

119,- Veil. pris: 249,-Spar: 130,-
De amerikanske troppene inntar metropolen Paris i august 1944, og blir møtt av sterke gledescener. Men feiringen har også en bakside, og i skyggene tar motstandsbevegelsen et oppgjør med kollaboratørene. I tiden som følger utvikler Paris seg til å bli et intellektuelt og kulturelt sentrum, mens forholdet til USA blir svært ambivalent. Vi møter kunstnere, politikere og diplomater i et fascinerende miljø der intriger og maktkamp følger i krigens kjølvann. Ernest Hemingway, Jean-Paul Sartre, Simo…
Ebok 119,- Lydbok 399,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Antony Beevor (forfatter), Artemis Cooper (forfatter), Jorunn Carlsen (oversetter), Arne-Carsten Carlsen (oversetter)
Forlag Cappelen Damm
Utgitt 14 april 2023
Sjanger Dokumentar og fakta, Historie
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788202805944
De amerikanske troppene inntar metropolen Paris i august 1944, og blir møtt av sterke gledescener. Men feiringen har også en bakside, og i skyggene tar motstandsbevegelsen et oppgjør med kollaboratørene. I tiden som følger utvikler Paris seg til å bli et intellektuelt og kulturelt sentrum, mens forholdet til USA blir svært ambivalent. Vi møter kunstnere, politikere og diplomater i et fascinerende miljø der intriger og maktkamp følger i krigens kjølvann. Ernest Hemingway, Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir, Pablo Picasso, Gertrude Stein og Samuel Beckett er bare noen av personene i denne medrivende skildringen fra en avgjørende periode i europeisk politikk og kulturhistorie. Antony Beevor og Artemis Cooper tegner et bilde av Paris i etterkrigstiden som er fargerikt, balansert og fullt av vittige observasjoner.