Kvinne ser på menn som ser på kvinner - essays om kunst, kjønn og sinn (ebok) av Siri Hustvedt
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Siri Hustvedt (forfatter)

Kvinne ser på menn som ser på kvinner (Kvinne ser på menn som ser på kvinner #1) ebok

169,-
Premium
"En skrivestil så lytefri at det av og til kan framstå irriterende lekkert."Cathrine Krøger, DagbladetSiri Hustvedt har et stort og beundrende publikum, og hennes bøker er oversatt til en rekke språk. Nå er hun aktuell med en ny samling essays, som handler om kunst, kjønnskamp og identitet. De elleve livlige essayene i samlingen bærer preg av den karakteristiske personlige grunntonen vi finner i alt Hustvedt skriver, og vi kjenner igjen forfatterens lidenskap for kunst, humaniora og vitenskap. …
Ebok 169,-
eller Les gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Undertittel essays om kunst, kjønn og sinn
Forfattere Siri Hustvedt (forfatter), Knut Johansen (oversetter)
Forlag Aschehoug
Utgitt 6 april 2017
Lengde 201 sider
Sjanger Kunst og kultur, Politikk og samfunn, Biografier, Dokumentar og fakta
Nummer i serie 1
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788203372742
"En skrivestil så lytefri at det av og til kan framstå irriterende lekkert."
Cathrine Krøger, Dagbladet

Siri Hustvedt har et stort og beundrende publikum, og hennes bøker er oversatt til en rekke språk. Nå er hun aktuell med en ny samling essays, som handler om kunst, kjønnskamp og identitet.

De elleve livlige essayene i samlingen bærer preg av den karakteristiske personlige grunntonen vi finner i alt Hustvedt skriver, og vi kjenner igjen forfatterens lidenskap for kunst, humaniora og vitenskap.

Essayene ble opprinnelig skrevet mellom 2011 og 2015, flere av dem på oppdrag. Alle er publisert tidligere i svært forskjellige sammenhenger; alt fra lettere bidrag til avisspalter, bidrag til vektige utstillingskataloger og dyptpløyende forelesninger. «Essayene kan stort sett leses av et bredt publikum. Tonen varierer mellom det lette og det alvorlige, men det trengs ingen spesielle kunnskaper for å lese dem,» skriver Hustvedt selv i en introduksjon til samlingen.
Hustvedt undersøker hvordan fordommer om kjønn og persepsjon påvirker hvordan vi ser på kunst, litteratur og verden som sådan. Hun skriver om legendariske figurer som Picasso, De Kooning, Jeff Koons, Louise Bourgeoisie, Anselm Kiefer, Susan Sontag, Robert Mappelthorpe, The Guerilla Girls og Karl Ove Knausgård ¿ alt sett i lys av forfatterens feministiske ståsted.