Matematikk for økonomi og samfunnsfag (ebok) av Harald Bjørnestad
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Harald Bjørnestad (forfatter), Ulf Henning Olsson (forfatter), Svein Søyland (forfatter), Frank Tolcsiner (forfatter)

Matematikk for økonomi og samfunnsfag (Matematikk for økonomi og samfunnsfag 9. utg) ebok

629,-
Matematikk for økonomi og samfunnsfag er skrevet for metodekurset i det treårige bachelorstudiet i økonomi og administrasjon og ligger tett opp til rammeplanen for studiet, men læreboken kan også benyttes på høyskoler og universiteter som innleder studiet med et kurs i matematikk/statistikk/metode tilsvarende fem til ti studiepoeng. Boken er lagt opp for studenter med lite matematisk kompetanse. Forfatterne går derfor meget grundig til verks i begynnelsen. Det første kapitlet, «Grunnleggende em…
Ebok 629,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Harald Bjørnestad (forfatter), Ulf Henning Olsson (forfatter), Svein Søyland (forfatter), Frank Tolcsiner (forfatter), Njål Foldnes (medforfatter), Steffen Grønneberg (medforfatter)
Utgitt 3 november 2021
Lengde 200 sider
Sjanger Økonomi, næringsliv og ledelse, Fagbøker
Språk Bokmål
Format pdf
DRM-beskyttelse LCP
ISBN 9788202627393
Matematikk for økonomi og samfunnsfag er skrevet for metodekurset i det treårige bachelorstudiet i økonomi og administrasjon og ligger tett opp til rammeplanen for studiet, men læreboken kan også benyttes på høyskoler og universiteter som innleder studiet med et kurs i matematikk/statistikk/metode tilsvarende fem til ti studiepoeng. Boken er lagt opp for studenter med lite matematisk kompetanse. Forfatterne går derfor meget grundig til verks i begynnelsen. Det første kapitlet, «Grunnleggende emner» kan leses som et forkurs. Forfatterne har lagt vekt på å utvikle leserens intuitive matematiske forståelse. Eksempler og oppgaver er valgt med tanke på at leseren skal bli fortrolig med reelle problemer fra økonomi og samfunnsfag. Til lærebokens oppgaver finnes en egen løsningsbok. 9. utgave er revidert av Njål Foldnes og Steffen Grønneberg. Kapittel 1, om grunnleggende regning, er grundig revidert, og det er lagt inn mer repetisjonsstoff fra videregåendetrinnet. Her er det også lagt til mange enkle regneoppgaver med løsninger på samme side. Strukturen i kapitlet er likevel i stor grad beholdt. Kapittel 8, om lineær algebra, er vesentlig forbedret. Blant annet er innledningen forenklet og noen mindre aktuelle deler er fjernet. Til gjengjeld blir Gauss-eliminasjon introdusert som et nyttig startpunkt for lineær algebra. De øvrige kapitler har gjennomgått en lett revisjon. E-boken tilsvarer 9. trykte utgave, Oslo: Cappelen Damm, 2018.