Legg til i ønskeliste
Gratis utdrag
- Sett i bokhyllen
- Les gratis utdrag
Samfunnsøkonomi og økonomisk politikk for turbulente tider (Samfunnsøkonomi og økonomisk politikk 2004) ebok
509,-
Samfunnsøkonomi og økonomisk politikk for turbulente tider er en innføringsbok i samfunnsøkonomi for universiteter og høyskoler. Framstillingen er basert på verbal diskusjon i kombinasjon med enkle analytiske uttrykk, talleksempler og figurer. Noe mer krevende stoff er skilt ut og kan hoppes over uten at en mister gangen i framstillingen. Det er lagt vekt på aktiv bruk av boka, spesielt i tilknytning til de problemstillinger som diskuteres ved hjelp av figurer. En egen bok med øvingsoppgaver og…
Ebok
509,-
Andre har også kjøpt
Forlag
Cappelen Damm akademisk
Utgitt
4 juli 2019
Lengde
546 sider
Sjanger
Økonomi, næringsliv og ledelse, Fagbøker
Språk
Bokmål
Format
pdf
DRM-beskyttelse
LCP
ISBN
9788202627362
Samfunnsøkonomi og økonomisk politikk for turbulente tider er en innføringsbok i samfunnsøkonomi for universiteter og høyskoler. Framstillingen er basert på verbal diskusjon i kombinasjon med enkle analytiske uttrykk, talleksempler og figurer. Noe mer krevende stoff er skilt ut og kan hoppes over uten at en mister gangen i framstillingen. Det er lagt vekt på aktiv bruk av boka, spesielt i tilknytning til de problemstillinger som diskuteres ved hjelp av figurer. En egen bok med øvingsoppgaver og løsninger kommer høsten 2017.
Boka er tredelt. Første del er mikroøkonomi, der en har med både tradisjonelle emner og emner som etter hvert er viet større plass også i innføringsbøker, nemlig usikkerhet og økonomisk risiko, spillteori, asymmetrisk informasjon og atferdsøkonomi. Andre del består av offentlig økonomi og økonomisk politikk der det er lagt betydelig vekt på å få fram samspillet mellom økonomi og politikk, og hvorfor dette samspillet i noen tilfeller kan fungere slik at det får store negative samfunnsøkonomiske virkninger. Den tredje delen består av makroøkonomiske emner der stabiliseringspolitikk, dvs. forsøk på å dempe svingningene i et lands aktivitetsnivå, står sentralt. Framstillingen viser at denne politikken i stor grad har gått ut på å motvirke destabiliserende tiltak som det politiske systemet selv har bidratt med. For Norge har det imidlertid i stor grad vært snakk om å nøytralisere virkningene på vår økonomi av destabiliserende disposisjoner i andre land, spesielt USA.
Finanskrisen i 2008 er et foreløpig klimaks på en periode på omtrent 50 år, som viser at betydelig turbulens er en normaltilstand i det økonomiske systemet Norge er en del av. Utviklingen etter finanskrisen viser også at turbulensen er såvidt alvorlig at den kan være systemtruende. Det er derfor lagt stor vekt på å forklare sentrale elementer og mekanismer som gjør seg gjeldende i denne forbindelse.
Boka tar altså opp mange, sentrale, dagsaktuelle problemer og egner seg derfor også som fagbok. Det er tatt med en oversikt over det omfattende kildematerialet som er benyttet som grunnlag for framstillingen.
E-boka tilsvarer 6. trykte utgave, Oslo: Cappelen Damm, 2017.