Drapene i Baneheia - to historier, en sannhet (ebok) av Bjørn Olav Jahr
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Bjørn Olav Jahr (forfatter)

Drapene i Baneheia ebok

199,-
Hva skjer med rettsikkerheten til individet når et helt land rystes av grusomme handlinger, og befolkningen krever svar på hvem og hvorfor? Klarer politiet, pressen og rettsvesenet å holde hodet klart i jakten på den skyldige? Drapene på Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) i Baneheia 19. mai 2000 rystet hele Norge. Lettelsen var stor da Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen ble arrestert 13. september 2000. Endelig skulle man få svar på hva som hadde skjedd, og hvorfor. …
Ebok 199,-
eller Les gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Undertittel to historier, en sannhet
Forfattere Bjørn Olav Jahr (forfatter)
Forlag Pitch forlag
Utgitt 10 oktober 2017
Lengde 396 sider
Sjanger Biografier, Dokumentar og fakta, Politikk og samfunn
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788293551072
Hva skjer med rettsikkerheten til individet når et helt land rystes av grusomme handlinger, og befolkningen krever svar på hvem og hvorfor? Klarer politiet, pressen og rettsvesenet å holde hodet klart i jakten på den skyldige? Drapene på Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) i Baneheia 19. mai 2000 rystet hele Norge. Lettelsen var stor da Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen ble arrestert 13. september 2000. Endelig skulle man få svar på hva som hadde skjedd, og hvorfor. Endelig kunne man begynne å legge den fryktelige forbrytelsen bak seg. I rettsaken som fulgte skapte påtalemyndigheten og pressen to vidt forskjellige bilder av de siktede, der Kristiansen ble monsteret, og Andersen stakkaren som ble presset til å gjennomføre voldtekt og drap. Påtalemyndighetens sak var utelukkende bygd på Jan Helge Andersens forklaring. Det fantes ingen tekniske bevis mot Viggo Kristiansen. Han benektet og nekter fortsatt enhver kjennskap til ugjerningene. Hvorfor ble Jan Helge trodd? Hvorfor ble Viggo det ikke? Hvordan kan en historie bli sann fremfor en annen? Og til hvilken pris? Bjørn Olav Jahr, prisbelønt journalist og forfatter av boken Hvem drepte Birgitte Tengs?, har gjennomgått Baneheia-saken grundig. Resultatet er sjokkerende. Er Viggo Kristiansen offer for Norges største justismord?
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

En utrolig bra bok som belyser saken på en riktig måte føler jeg. Her har de aller fleste journalistene som dekket saken på begynnelsen av 2000-tallet noe å lære. Dette er en forfatter som gjør jobben sin slik en skal gjøre når en sak skal skrives om!

Sjokkerende og viktig

Saken mot Viggo Kristiansen er gjenopptatt. Denne boken beskriver hvorfor, og tegner bilde av et justismord mange vil bli stilt til ansvar for og må leve med resten av livet. Begrepet «overlagt justismord» henger foran meg.

Kanskje bra bok, men veldig dårlig innlest

Jeg kjøpte denne lydboka fordi jeg elsker true crime, og kan hende boka er godt skrevet, men desverre har ikke forfatteren spandert en profesjonell innleser, og tatt jobben selv. Han leser som jeg leser opp hanlelista før vi drar på harryhandel og det er en veldig dårlig lytteropplevelse. Han leser for fort og det virker nesten nervøst av og til, uten tegnsetting eller variasjon. Høres ut som om han håper på å rekke siste bussen hjem. Mulig forfatteren sparte noen kroner på å lese inn selv, han kan ikke den kunsten og det er veldig anstrengende å høre på. Jeg ga opp etter en time.