Født i rett kropp - en transmanns fortelling (ebok) av Luca Dalen Espseth
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Luca Dalen Espseth (forfatter)

Født i rett kropp ebok

299,-
TERNINGKAST 6 - Fartein Horgar, Adresseavisen. Luca Dalen Espseth er en 35 år gammel mann. I motsetning til de fleste andre menn har han aldri vært gutt. De første 20 årene av sitt liv, levde han som jente. Når man er annerledes, slik som Luca er, får man ofte spørsmål om hvem man er og hvorfor man er som man er. «Er du født sånn eller blitt sånn?» «Hvordan tok foreldrene dine det?» «Hvordan kan …
Ebok 299,-

Andre har også kjøpt

Undertittel en transmanns fortelling
Forfattere Luca Dalen Espseth (forfatter)
Forlag Cappelen Damm
Utgitt 29 mai 2024
Lengde 397 sider
Sjanger Politikk og samfunn, Biografier, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788202785482
TERNINGKAST 6 - Fartein Horgar, Adresseavisen.

Luca Dalen Espseth er en 35 år gammel mann. I motsetning til de fleste andre menn har han aldri vært gutt. De første 20 årene av sitt liv, levde han som jente. Når man er annerledes, slik som Luca er, får man ofte spørsmål om hvem man er og hvorfor man er som man er.

«Er du født sånn eller blitt sånn?»

«Hvordan tok foreldrene dine det?»

«Hvordan kan du være sikker på at du er mann?»

«Hva hvis du angrer?»Denne boken er Luca sin sterkt berørende historie om hans vei til et liv som mann. Luca har deltatt i det offentlige ordskiftet rundt trans, så både offentlig og privat har han måttet svare på utallige spørsmål om kjønn, trans og sitt eget liv. Over alt får han de samme spørsmålene, igjen og igjen. For ham kjennes det ut som om han alltid må forklare og forsvare seg bare for å få lov til å eksistere. Selv om han har studiepoeng i både biologi, kjønnsteori og filosofi så blir aldri svarene "gode nok". De samme spørsmålene igjen og igjen. Ofte svarer han bare for å tilfredsstille et eller annet behov hos andre. Ofte lyver han for å slippe å brette ut hele livet sitt for Gud og hvermann.

I årevis har folk krevd å få høre historien hans i en versjon som de kunne tro på. En historie som passet med deres forståelse av kjønn.

Så han lagde én historie for offentligheten, én historie for fremmede på fest, én historie for legene, én historie for familien sin. Så oppdaget Luca at han hadde glemt å lage en historie for seg selv.

«Fortell meg livshistorien din,» sa legen på Rikshospitalet og satte øynene i ham. Nå får vi Lucas historie, en kraftfull og personlig historie om å få være seg selv i en verden som veldig ofte ser annerledes på deg enn du gjør selv. Og som ofte mistror deg.

Det er også en klok og tankevekkende tekst om samfunnet vi lever i. Ved å lese denne boka vil du få ny kunnskap om kjønn, om strukturer og kanskje også om deg selv og egne mønstre du ikke hittil har vært bevisst.