Vi som elsket Afrika - et essay (ebok) av Gunnar Kopperud
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Gunnar Kopperud (forfatter)

Vi som elsket Afrika ebok

239,-
Gunnar Kopperuds beretning om Afrika starter der flyktningstrømmen slutter på afrikansk side, og starter for Europa. I Ceuta ved Middelhavet er tusenvis av mennesker samlet i provisoriske teltleirer, i håp om å klare overfarten til Europa.I over tretti år har journalist og forfatter Gunnar Kopperud rapportert fra de aller fleste afrikanske land. Han har dekket de mest brutale kriger og konflikter, men også rapportert fra kontinentet han har elsket, håpet og trodd på. I dag erkjenner han at han …
Ebok 239,-

Andre har også kjøpt

Undertittel et essay
Forfattere Gunnar Kopperud (forfatter)
Forlag Gyldendal
Utgitt 13 mai 2018
Lengde 203 sider
Sjanger Politikk og samfunn, Biografier, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205513020

Gunnar Kopperuds beretning om Afrika starter der flyktningstrømmen slutter på afrikansk side, og starter for Europa. I Ceuta ved Middelhavet er tusenvis av mennesker samlet i provisoriske teltleirer, i håp om å klare overfarten til Europa.

I over tretti år har journalist og forfatter Gunnar Kopperud rapportert fra de aller fleste afrikanske land. Han har dekket de mest brutale kriger og konflikter, men også rapportert fra kontinentet han har elsket, håpet og trodd på. I dag erkjenner han at han har tatt feil: Frigjøringskrigene har skapt verken fred eller frihet. Nødhjelpen ødelegger. Bistand misbrukes. Asylinstituttet har spilt fallitt. Og menneskesmugling har blitt verdens tredje største industri.

I denne essayistiske perlen av en bok følger Gunnar Kopperud flyktningstrømmens spor tilbake til der den startet. Men den geografiske reisen blir også en reise i tid, tilbake til et punkt i den nære historien hvor det fortsatt var rom for idealisme, håp og tro. «Hvordan havnet vi her», er spørsmålet som starter denne beretningen. Og hvordan skal Afrika kunne reddes fra seg selv?