Til - en litterær reise (ebok) av Tor Eystein Øverås
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Tor Eystein Øverås (forfatter)

Til ebok

149,-
Øverås vil øve seg i kunsten å se. Han vil forsøke å plassere litteraturen i landskapet. Er det mulig å oppheve grensene mellom nasjonallitteraturene og forestille seg at det finnes en sammenhengende østersjølitteratur? På sitt søk etter svar krysser Øverås grenser mellom land og sjangrer. «Jeg har lest meg gjennom alle landene rundt Østersjøen, og er svært begeistret over Tor Eystein Øverås’ bok om kunst og kultur i Norges naboland mot øst.» Tom Egil Hverven, NRK P2 «Dette er en bok med et amb…
Ebok 149,-

Andre har også kjøpt

Undertittel en litterær reise
Forfattere Tor Eystein Øverås (forfatter)
Forlag Gyldendal
Utgitt 24 mars 2011
Lengde 442 sider
Sjanger Reise, Dokumentar og fakta, Hobby og fritid
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205411067

Øverås vil øve seg i kunsten å se. Han vil forsøke å plassere litteraturen i landskapet. Er det mulig å oppheve grensene mellom nasjonallitteraturene og forestille seg at det finnes en sammenhengende østersjølitteratur? På sitt søk etter svar krysser Øverås grenser mellom land og sjangrer.

«Jeg har lest meg gjennom alle landene rundt Østersjøen, og er svært begeistret over Tor Eystein Øverås’ bok om kunst og kultur i Norges naboland mot øst.»
Tom Egil Hverven, NRK P2
«Dette er en bok med et ambisjonsnivå som vi trenger mer av i norsk litteratur.»
Sindre Hovdenakk, VG
« … helt usedvanlig velskrevet (det finnes omtrent ikke en svak setning i hele boka)… en sjelden språklig begavelse… en av de beste norske reiseskildringer de siste årene.»
Aage Borchgrevink, Vinduet

"Skildringen i bokens början av glädjelösheten bland åldringarna på Hurtigruten är redan en klassiker. Under resan letar han inte bara efter den konkreta verkligheten utan också efter landskapens litterära identitet. Blicken för sådant som den museala industrialismens anläggningar är lika skarp som känslan för det litterära berättandets historiska giltighet"

Ulf Eriksson, Svenska Dagbladet