Legg til i ønskeliste
Gratis utdrag
- Sett i bokhyllen
- Les gratis utdrag
Hele bøffelen ebok
179,-
Hva bør vi spise? Alle stiller seg det samme spørsmålet. Hver dag. Og bak skjuler det seg mange andre. Blir jeg feit av dette? Får jeg kreft? Diabetes? Hvor kommer maten fra? Har dyra jeg spiser, hatt det bra? Gjør dette meg til et miljøsvin? Etter å ha saumfart matbransjen som journalist i årevis, fikk Joacim Lund stadig oftere henvendelser fra forvirrede lesere: Hvordan blir jeg en ansvarlig forbruker?
Vi kjenner ikke konsekvensene av valgene våre, og orker heller ikke å sette oss inn i de…
Ebok
179,-
Undertittel
for deg som vil spise godt og redde verden samtidig
Forlag
Spartacus
Utgitt
20 desember 2015
Lengde
206 sider
Sjanger
Mat og drikke, Religion og livssyn, Politikk og samfunn, Dokumentar og fakta, Hobby og fritid
Språk
Bokmål
Format
epub
DRM-beskyttelse
Vannmerket
ISBN
9788243010468
Hva bør vi spise? Alle stiller seg det samme spørsmålet. Hver dag. Og bak skjuler det seg mange andre. Blir jeg feit av dette? Får jeg kreft? Diabetes? Hvor kommer maten fra? Har dyra jeg spiser, hatt det bra? Gjør dette meg til et miljøsvin? Etter å ha saumfart matbransjen som journalist i årevis, fikk Joacim Lund stadig oftere henvendelser fra forvirrede lesere: Hvordan blir jeg en ansvarlig forbruker?
Vi kjenner ikke konsekvensene av valgene våre, og orker heller ikke å sette oss inn i dem. Vi tar uopplyste valg - selv om vi vet at det er noen av de viktigste valgene vi tar i livet.
Lund bestemte seg en dag, midt i en redselsfull dagligvarebutikk, for å jakte på svarene. På reise(n) i inn- og utland har han møtt bønder og forskere, filosofer, dagligvarepamper og noen av verdens beste kokker. Han har lest utredninger, rapporter og artikler. Her og der fant han brikker som passet, og til slutt gikk puslespillet opp. Det morsomste han fant ut, var dette:
Det er fullt mulig å spise som en greve, ta vare på helsa og passe på at dyra og miljøet har det bra - uten å bli flådd i kassen.
Joacim Lund (f. 1973) er kommentator i Aftenposten, med mat og teknologi som sine spesialiteter. Her har han har skrevet den ukentlige matspalten «Under kniven» i de siste seks årene, og han er fast bidragsyter i matmagasinet Mat fra Norge.