Min edle lærers ord - Patrul Rinpoche (ebok) av Aksel Sogstad
Legg til i ønskeliste
Aksel Sogstad (forfatter), Peter Koren (forfatter), Patrul Rinpoche (forfatter)

Min edle lærers ord ebok

Gratis
Patrul Rinpoche er en berømt lærer i buddhisme i Tibet. Dette er hans bok. Gjennom hele sitt liv etterlignet Patrul Rinpoche den kompromissløse enkelheten til sin lærer. Selv om han hadde blitt gjenkjent som en gjenfødt lama, eller tulku, i barndommen – hans navn er en forkortelse av Palgye Tulku – og han normalt ville ha hatt en høy posisjon i et kloster, brukte han livet på å vandre fra sted til sted, overnattet i det fri, forkledd som en vanlig tigger. Hvis han ble tilbudt gull eller sølv lo…
Ebok Gratis

Andre har også kjøpt

Undertittel Patrul Rinpoche
Forfattere Aksel Sogstad (forfatter), Aksel Sogstad (oversetter), Peter Koren (forfatter), Patrul Rinpoche (forfatter), Peter Koren (oversetter)
Lengde 600 sider
Sjanger Religion og livssyn, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788269032543
Patrul Rinpoche er en berømt lærer i buddhisme i Tibet. Dette er hans bok. Gjennom hele sitt liv etterlignet Patrul Rinpoche den kompromissløse enkelheten til sin lærer. Selv om han hadde blitt gjenkjent som en gjenfødt lama, eller tulku, i barndommen – hans navn er en forkortelse av Palgye Tulku – og han normalt ville ha hatt en høy posisjon i et kloster, brukte han livet på å vandre fra sted til sted, overnattet i det fri, forkledd som en vanlig tigger. Hvis han ble tilbudt gull eller sølv lot han det ofte bli liggende igjen på bakken fordi han mente at rikdom bare var en kilde til vanskeligheter. Selv da han hadde blitt en berømt lærer reiste han rundt uten å bli gjenkjent og levde på den samme enkle og ubekymrede måten. Det finnes en historie om en lama som han møtte på sine reiser som tenkte at Patrul Rinpoche, som ikke gjenkjente, virket som en bra kar som kunne dra nytte av å lære en usedvanlig tekst og underviste han nettopp denne boken.