Unorthodox - den skandaløse fornektelsen av min hasidiske bakgrunn (ebok) av Deborah Feldman
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Deborah Feldman (forfatter)

Unorthodox ebok

279,-
Deborah Feldman ble født inn i en ultraortodoks jødisk menighet i Brooklyn i New York. Hun vokser opp med lover og regler som bestemmer alt fra hvordan hun skal kle seg, hvem hun kan prate med, og hva hun får lov til å lese.  I hemmelighet leser hun Roald Dahl og Jane Austen, og forstår gradvis at også andre kvinner har egne tanker og meninger. Sakte avdekkes løgnene og dekkhistoriene som fortelles i hennes egen familie og det gjør vondt. Deborah blir giftet bort i ung alder til en ma…
Ebok 279,- Lydbok 399,-

Andre har også kjøpt

Undertittel den skandaløse fornektelsen av min hasidiske bakgrunn
Forfattere Deborah Feldman (forfatter), Ida Mellbye Andenæs (oversetter)
Forlag Gyldendal
Utgitt 20 september 2020
Lengde 333 sider
Sjanger Biografier, Dokumentar og fakta, Religion og livssyn
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205542976

Deborah Feldman ble født inn i en ultraortodoks jødisk menighet i Brooklyn i New York. Hun vokser opp med lover og regler som bestemmer alt fra hvordan hun skal kle seg, hvem hun kan prate med, og hva hun får lov til å lese.  I hemmelighet leser hun Roald Dahl og Jane Austen, og forstår gradvis at også andre kvinner har egne tanker og meninger. Sakte avdekkes løgnene og dekkhistoriene som fortelles i hennes egen familie og det gjør vondt.

 

Deborah blir giftet bort i ung alder til en mann hun verken kjenner, elsker eller forstår. Da hun er 19 år, føder hun en sønn, og hun innser at hun tross alle hindringene er nødt til å bryte ut av miljøet og skape sitt eget liv for seg selv og sin sønn unna alle løgnene og fordommene.

 

Dette er en rørende og dramatisk beretning om et ungt menneske som våger å stille spørsmål og etter hvert bryter med sin familie og menigheten for å forsøke å leve et verdig liv, sitt eget liv.

 

Deler av denne selvbiografien dannet grunnlaget for den populære Netflix-serien med samme navn – Unorthodox (2020).

 

 

Deborah Feldman (f. 1986 i New York) er forfatter og bosatt i Berlin. Hennes første bok Unorthodox utkom i 2012. Deborah har skrevet flere bøker og arbeider nå med en roman.

 

Forsidebildet er gjengitt etter tillatelse fra Netflix.