Bedrag (ebok) av Zadie Smith
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Zadie Smith (forfatter)

Bedrag ebok

339,- Kommer: 24 juli 2024
Sannhet og løgn, Jamaica og England. Zadie Smith er tilbake med sin første historiske roman.Kilburn, London 1873: Hele England har blikket festet på Tichborne-saken, der en mann står tiltalt for bedrag, etter å ha dukket opp fra ingenting og hevdet at han er Roger Tichborne, arving til en formue og antatt omkommet i et forlis 12 år tidligere.Eliza Touchet er brennende engasjert i saken og svært opptatt litteratur, klassekamp og kvinners frigjøring. Som enke er hun likevel avspist med rollen som…
Ebok 339,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Zadie Smith (forfatter), Hilde Stubhaug (oversetter)
Forlag Aschehoug
Utgitt 24 juli 2024
Sjanger Romaner, Skjønnlitteratur
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788203454134
Sannhet og løgn, Jamaica og England. Zadie Smith er tilbake med sin første historiske roman.

Kilburn, London 1873: Hele England har blikket festet på Tichborne-saken, der en mann står tiltalt for bedrag, etter å ha dukket opp fra ingenting og hevdet at han er Roger Tichborne, arving til en formue og antatt omkommet i et forlis 12 år tidligere.

Eliza Touchet er brennende engasjert i saken og svært opptatt litteratur, klassekamp og kvinners frigjøring. Som enke er hun likevel avspist med rollen som husholderske for sin manns fetter William, en nokså middelmådig romanforfatter som holder middagsselskaper for både Dickens og andre store, tenkende og skrivende menn.

Andrew Bogle er forsvarets hovedvitne i Tichborne-rettssaken. Han ble født i fangenskap som slave på en britisk plantasje på Jamaica, og insisterer på at tiltalte snakker sant. Samtidig målbærer hans fortelling tanken om at noen mennesker kan vokse opp med en slags grunnide om at livet er et sted der alle fører alle bak lyset.
Bedrag er en storslått og morsom, vakker og nådeløs roman basert på virkelige hendelser, der hykleri og bedrag, klasse og politikk også ligger i potten når sannheten skal frem.