Legg til i ønskeliste
Gratis utdrag
- Sett i bokhyllen
- Les gratis utdrag
Bønder på havet (Utvandrerne-serien #2) ebok
249,-
På hjemstedet er deres navn glemt, og deres utvandringseventyr tilhører snart sagaen og legenden.
Sverige på 1840-tallet. Livet er vanskelig for mange. De fattige bøndene i Småland prøver å få mest mulig ut av sin magre jord, men når det blir dårlige avlinger etter en hard vinter, kommer sulten tett på. Karl Oskar, Kristina, Robert, Arvid, Ulrika og mange andre drømmer om et bedre liv, uten sult og undertrykkelse fra …
Ebok
249,-
Lydbok
399,-
Undertittel
utvandrerne 2
Forlag
Cappelen Damm
Utgitt
13 juli 2022
Lengde
192 sider
Sjanger
Romaner, Skjønnlitteratur
Serie
Utvandrerne-serien
Nummer i serie
2
Språk
Bokmål
Format
epub
DRM-beskyttelse
Vannmerket
ISBN
9788202770426
På hjemstedet er deres navn glemt, og deres utvandringseventyr tilhører snart sagaen og legenden.
Sverige på 1840-tallet. Livet er vanskelig for mange. De fattige bøndene i Småland prøver å få mest mulig ut av sin magre jord, men når det blir dårlige avlinger etter en hard vinter, kommer sulten tett på. Karl Oskar, Kristina, Robert, Arvid, Ulrika og mange andre drømmer om et bedre liv, uten sult og undertrykkelse fra øvrigheten. Karl Oskar og hans bror Robert viser seg å ha samme idé: å emigrere til Amerika. Den lange og strabasiøse reisen over Atlanterhavet begynner, mot en lysere fremtid.
Utvandrerne-serien er en tidløs kjærlighetshistorie omsluttet av hungersnød, drømmer og lengsel.
Bønder på havet er andre bok i Vilhelm Mobergs storslåtte serie om utvandringen til Amerika på 1840-tallet.
«Hele serien kommer sikkert til å bli stående i lange tider som et av de mektigste fortellende diktverk i nordisk litteratur.»
Ragnvald Skrede, Dagbladet
Vilhelm Moberg (1898-1973) var forfatter, dramatiker og samfunnsdebattant. Med sin Utvandrerne-serie skrev han seg rett inn i den skandinaviske folkesjelen. Utvandrende ble første gang utgitt i 1949 og ikke noe annet verk har som Vilhelm Mobergs kunnet fortelle om utvandringene til Amerika. Det gripende oppbruddet fra hjem, tilhørighet, tradisjon – den strabasiøse overfarten – de tunge, første årene i det fremmede, om hjemlengsel, savn og forsiktig framgang.