Legg til i ønskeliste
Gratis utdrag
- Sett i bokhyllen
- Les gratis utdrag
Familien Netanyahu ebok
349,-
TERNINGKAST 5 - Jon Rognlien, Dagbladet.
Familien Netanyahu kan beskrives som en blanding av en college roman for voksne og en historisk fantasy, med like deler komikk, satire og underliggende alvor, skrevet med et sjeldent litterært overskudd. Fortellingen utspiller seg mot slutten av 1950-tallet, der Ruben Blum, en enslig jødisk akademiker ved Corbin college, rett utenfor New York, får i oppgave å vurdere og tilrettelegge ankomsten til en polskfødt, Israel-basert akademiker ved navn Benzion …
Ebok
349,-
Undertittel
en beretning om en liten og i siste instans til og med ubetydelig episode i historien til en svært berømt familie
Forlag
Forlaget Press
Utgitt
13 mai 2024
Lengde
281 sider
Sjanger
Skjønnlitteratur, Romaner
Språk
Bokmål
Format
epub
DRM-beskyttelse
Vannmerket
ISBN
9788232806362
TERNINGKAST 5 - Jon Rognlien, Dagbladet.
Familien Netanyahu kan beskrives som en blanding av en college roman for voksne og en historisk fantasy, med like deler komikk, satire og underliggende alvor, skrevet med et sjeldent litterært overskudd. Fortellingen utspiller seg mot slutten av 1950-tallet, der Ruben Blum, en enslig jødisk akademiker ved Corbin college, rett utenfor New York, får i oppgave å vurdere og tilrettelegge ankomsten til en polskfødt, Israel-basert akademiker ved navn Benzion Netanyahu. Han ankommer med kone og tre barn, hvorav den ene sønnen heter Benjamin.
Blum er en sekulær jøde og vestlig orientert historiker og akademiker, med amerikansk historie som spesialfelt. I spennet mellom ham og Netanyahus teologiske og skjebneorienterte historieskriving, utfolder Cohen en både opplysende og humoristisk beskrivelse i kollisjonen mellom to verdensanskuelser, der komikk, satire, humor og tragedie er vevet sømløst sammen i et litterært overflødighetshorn av en roman.
Cohen beveger seg fritt mellom fiksjon og fakta i denne romanen. Boken baserer seg på en anekdote fra Harold Bloom (Ruben Blum), som Cohen intervjuet i 2018, der han fortalte om den gang (1959) han var ledsager for en jødisk akademiker ved navn Benzion Netanyahu, som kom på besøk til Cornell University, New York. Med dette som utgangspunkt har Cohen skapt en historisk fiksjon, som blant mye annet også har en kritisk brodd mot samtidens religiøse og politiske landskap.