Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant (ebok) av Jonas Jonasson
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Jonas Jonasson (forfatter)

Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant (Allan Karlsson #1) ebok

169,-
Etter et langt og begivenhetsrikt liv havner Allan Karlsson på gamlehjem hvor han tror han snart skal ende sine dager. Problemet er bare at helsa nekter å svikte. En dag fyller han ubønnhørlig hundre år. Pomp og prakt, ordfører, lokalavis og bløtkake venter. Men Allan vil ikke være med. Han klatrer ut gjennom vinduet. Boken handler om Allan Karlssons månedslange reise gjennom Sverige. En reise som kompliseres ved at han kommer på kant med både politiet og en motorsykkelbande som han dessverre k…
Ebok 169,- Lydbok 149,-
eller Les gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Forfattere Jonas Jonasson (forfatter), Elisabeth Bjørnson (oversetter)
Forlag Piratforl.
Utgitt 15 juni 2012
Lengde 381 sider
Sjanger Romaner, Skjønnlitteratur
Nummer i serie 1
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788281433274
Etter et langt og begivenhetsrikt liv havner Allan Karlsson på gamlehjem hvor han tror han snart skal ende sine dager. Problemet er bare at helsa nekter å svikte. En dag fyller han ubønnhørlig hundre år. Pomp og prakt, ordfører, lokalavis og bløtkake venter. Men Allan vil ikke være med. Han klatrer ut gjennom vinduet. Boken handler om Allan Karlssons månedslange reise gjennom Sverige. En reise som kompliseres ved at han kommer på kant med både politiet og en motorsykkelbande som han dessverre kom til å stjele en verdifull koffert fra. Men boken er også en reise gjennom det forferdelige 1900-tallet, den uendelig sorgløse Allan Karlssons livsreise. Det viser seg at Allan Karlsson ikke bare har deltatt i, men også forårsaket flere av 1900-tallets store begivenheter. Han har vært innblandet i utviklingen av atombomben, blitt god venn med formann Maos unge hustru og både planlagt og avverget et attentat mot statsminister Winston Churchill.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Uforglemmelig! Veldig morsom!

Morsom bok.

Veldig, veldig bra!

Derimot, var den norske oversettelsen ikke så bra, og noe må ha gått galt under konverteringen til e-bokformat. Jeg håper i hvert fall det, ellers betyr det at oversetteren faktisk med overlegg skrev "trap-pen" (opp til flere ganger). Det var og en del trykkleifer (selv om det var morsomt at politiet skulle ha dør til død-aksjon), som ble ganske irriterende etter hvert. Men, historien er veldig underholdende. På godt skandinavisk vis, er den både humoristisk og hjertevarm. Jeg vil absolutt anbefale deg å lese den.