Husjomfru - roman (ebok) av Edvard Hoem
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Edvard Hoem (forfatter)

Husjomfru (Familien fra Rekneslia #6) ebok

306,- Veil. pris: 349,-Spar: 43,-
(1)
TERNINGKAST 5 - Sindre Hovdenakk, VG. Året er 1911. Julie Elisabeth Hoem, felemakar Lars Olsen Hoems yngste dotter, døyr på gamleheimen på Nordnes, 75 år gammal. I dødsfallsprotokollen kan ein lese at ho hadde "Ingen Slegtninger og Intet Efterlatt". "Husjomfru" fortel om livet hennar. I utgangspunktet er Julie Elisabeth ei ungjente som aldri slår blikket ned, og som vekker oppsikt kvar ho kjem. Men tidene forandrar seg, og menneska blir forandra av tidene. Etter å ha tent i tidlege ungdomsår…
Ebok 306,- Lydbok 393,-

Andre har også kjøpt

Undertittel roman
Forfattere Edvard Hoem (forfatter)
Forlag Oktober
Utgitt 23 november 2023
Lengde 395 sider
Sjanger Skjønnlitteratur, Romaner
Nummer i serie 6
Språk Nynorsk
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788249525966
TERNINGKAST 5 - Sindre Hovdenakk, VG. Året er 1911. Julie Elisabeth Hoem, felemakar Lars Olsen Hoems yngste dotter, døyr på gamleheimen på Nordnes, 75 år gammal. I dødsfallsprotokollen kan ein lese at ho hadde "Ingen Slegtninger og Intet Efterlatt". "Husjomfru" fortel om livet hennar. I utgangspunktet er Julie Elisabeth ei ungjente som aldri slår blikket ned, og som vekker oppsikt kvar ho kjem. Men tidene forandrar seg, og menneska blir forandra av tidene. Etter å ha tent i tidlege ungdomsår i fine hus i Christiansund arbeider Julie Elisabeth dei fleste av livsdagane sine som husjomfru hos dei fremste familiane i Bergen. Ho har mange tenarar under seg. Ho inntar måltida ved herskapets bord. Men ho får også erfare at det er stor avstand mellom klassane, og at den privilegerte posisjonen ikkje eigentleg er hennar eigen. Ut frå eit sparsamt tilfang av historiske fakta løftar Edvard Hoem fram eit kvinneliv i tida før velferdssamfunnet var ein realitet. "Husjomfru" er romanen om korleis tilfeldige avgjerder får livsvarige konsekvensar, om draumar om kjærleik som aldri vart fullbyrda, men også om eit liv fylt av meining.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Langtekkelig til det kjedelige

Akkurat ferdig med boken. Dårligste jeg har lest av Hoem til nå. Den er langtekkelig til det kjedelige og lite engasjerende. Den startet relativt bra men siste 2/3 ble en nedtur. Hvordan anmeldere kom frem til gode anmeldelser og høye terningkast er uforståelig.