Jorda rundt på 80 dagar (ebok) av Jules Verne
Legg til i ønskeliste
Jules Verne (forfatter)

Jorda rundt på 80 dagar ebok

299,-
Jorda rundt på 80 dagar er ein eventyrleg reiseroman. Den eksentriske engelske gentlemannen Phileas Fogg gjer eit veddemål om noko som i 1872 blei rekna som heilt umogleg: å reise jorda rundt på 80 dagar. Saman med den hjartegode og snarrådige tenaren Passepartout legg Fogg i veg på reisa gjennom Europa, Asia og Amerika med alskens farkostar – tog, båt, slede, til fots og til og med på elefantryggen. I eit nervepirrande kappløp med tida møter dei ukjente og eksotiske folkeslag og kulturar, og p…
Ebok 299,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Jules Verne (forfatter), Arild Linneberg (oversetter), Janne Sund (oversetter), Per Johan Moe (annet), Alphonse de Neuville (illustratør), Léon Benett (illustratør)
Utgitt 30 juni 2024
Lengde 353 sider
Sjanger Romaner, Skjønnlitteratur
Språk Nynorsk
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788256025602
Jorda rundt på 80 dagar er ein eventyrleg reiseroman. Den eksentriske engelske gentlemannen Phileas Fogg gjer eit veddemål om noko som i 1872 blei rekna som heilt umogleg: å reise jorda rundt på 80 dagar. Saman med den hjartegode og snarrådige tenaren Passepartout legg Fogg i veg på reisa gjennom Europa, Asia og Amerika med alskens farkostar – tog, båt, slede, til fots og til og med på elefantryggen. I eit nervepirrande kappløp med tida møter dei ukjente og eksotiske folkeslag og kulturar, og på heile reisa blir Fogg dessutan forfølgt av politidetektiven Fix, som mistenker Fogg for å vere bankranar. 

Denne uforgløymelege klassikaren er kjent for si spanande handling, fargerike karakterar, levande miljøskildringar og innsikt i teknologiske nyvinningar. Boka er ikkje berre underhaldande, men og uvanleg lærerik, og blir rekna som ein av de første science-fiction-romanane i vedslitteraturen. 

Dette er den første komplette utgåva av Jorda rundt på 80 dagar på nynorsk.