Linjeskift - skriftblad frå fabrikken (ebok) av Joseph Ponthus
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Joseph Ponthus (forfatter)

Linjeskift (Sidespor) ebok

169,-
Premium
En poetisk og engasjert skildring av arbeidet på et fellesslakteri i Bretagne Hovedpersonen jobber en stund på et fryseri for fisk og skalldyr, før han får seg arbeid på det lokale fellesslakteriet. Dag etter dag skildrer han det tunge arbeidet på samlebåndet, bråket, de knuste drømmene, de evige gjentakelsene og kroppens lidelser.Det som holder ham oppe, er forholdet til kollegaer og ikke minst all den kunnskapen han har i bagasjen, sanger av Trenet, dikt av Apollinaire og Dumas' fortellinger.…
Ebok 169,-
eller Les gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Undertittel skriftblad frå fabrikken
Forfattere Joseph Ponthus (forfatter), Margunn Vikingstad (oversetter)
Forlag Aschehoug
Utgitt 21 februar 2020
Lengde 248 sider
Sjanger Skjønnlitteratur, Romaner
Serie Sidespor
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788203267161
En poetisk og engasjert skildring av arbeidet på et fellesslakteri i Bretagne
Hovedpersonen jobber en stund på et fryseri for fisk og skalldyr, før han får seg arbeid på det lokale fellesslakteriet. Dag etter dag skildrer han det tunge arbeidet på samlebåndet, bråket, de knuste drømmene, de evige gjentakelsene og kroppens lidelser.
Det som holder ham oppe, er forholdet til kollegaer og ikke minst all den kunnskapen han har i bagasjen, sanger av Trenet, dikt av Apollinaire og Dumas' fortellinger. Alt dette gir hovedpersonen krefter til å kjempe mot alt som gjør vondt og fremmedgjør.
Linjeskift er også en fortelling om solidaritet, og kynisk utnyttelse av arbeidskraft, om å komme hjem utslitt til den man elsker og om å orke å sette seg ned til å skrive noen timer etter nattskiftet.

«Særprega roman der blodslit på slakteri sakte lagar hakkemat av arbeidaren.» Leif Tore Sædberg, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«Godt langdikt av sint fransk fabrikkarbeider. Det er luftig og medrivende, og elegant oversatt til nynorsk av Margunn Vikingstad.» Erlen Loe, Aftenposten

«En fransk fabrikk­roman på vers ­viser hvordan ­litteraturen kan hjelpe mennesker­ til å ta vare på sjelas helse i ­krevende tider.» Ulla Svalheim, Vårt Land