Nickel-guttene - en roman (ebok) av Colson Whitehead
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Colson Whitehead (forfatter)

Nickel-guttene ebok

199,-
(2)
Colson Whitehead følger opp Den underjordiske jernbanen med nok en knallsterk roman basert på virkelige hendelser fra de mørkeste kapitlene i svart amerikansk historie. Elwood Curtis sverger til overbevisningen Martin Luther King jr. har gitt ham, om at han som ung svart mann er like mye verdt som enhver hvit amerikansk borger. Og da han etter en uheldig hendelse blir dømt og sendt til ungdomsanstalten Nickel-akademiet, velger han å ikke hate. Vennen Turner synes han er håpløst naiv. De blir b…
Ebok 199,-

Andre har også kjøpt

Undertittel en roman
Forfattere Colson Whitehead (forfatter), Knut Johansen (oversetter)
Forlag Kagge
Utgitt 10 juli 2019
Lengde 232 sider
Sjanger Romaner, Skjønnlitteratur
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788248925057
Colson Whitehead følger opp Den underjordiske jernbanen med nok en knallsterk roman basert på virkelige hendelser fra de mørkeste kapitlene i svart amerikansk historie. Elwood Curtis sverger til overbevisningen Martin Luther King jr. har gitt ham, om at han som ung svart mann er like mye verdt som enhver hvit amerikansk borger. Og da han etter en uheldig hendelse blir dømt og sendt til ungdomsanstalten Nickel-akademiet, velger han å ikke hate. Vennen Turner synes han er håpløst naiv. De blir begge ofre for Nickels groteske system, der de som gjør opprør gjerne forsvinner ut bakveien. Sammen tar Elwood og Turner valg som skal bli skjebnesvangre, og som skal få betydning flere tiår framover i tid.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Colson Whitehead leverer igjen

Etter å ha lest Den underjordiske jernbane har jeg ventet i spenning for å lese hans neste bok. I Nickel-guttene lærer vi igjen om amerikansk svart historie, og denne gangen på en ungdomsanstalt i USA. Whitehead skriver om tragiske hendelser på en god måte. Han greier å leke med språket og får frem mange av de ekleste historiene som aldri burde bli glemt.