Tante Ulrikkes vei - roman (ebok) av Zeshan Shakar
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Zeshan Shakar (forfatter)

Tante Ulrikkes vei ebok

199,-
TERNINGKAST 6 - Erle Marie Sørheim, Dagbladet. Vinner av Tarjei Vesaas' debutantpris! Det er Norge på 2000-tallet. To gutter vokser opp i Tante Ulrikkes vei på Stovner i Oslo. Foreldrene hadde et håp. Selv står de midt i brytningen mellom drabantbyen og storsamfunnet, mellom vaskehallen og studentkantina, karakterer og keef. «Kanskje høstens viktigste bok.» Erle Marie Sørheim, Dagbladet «Zeshan Shakar plasserer seg helt sentralt på det skjønnlitterære kartet som heter aktuell nors…
Ebok 199,- Lydbok 349,-

Andre har også kjøpt

Undertittel roman
Forfattere Zeshan Shakar (forfatter)
Forlag Gyldendal
Utgitt 14 september 2017
Lengde 428 sider
Sjanger Romaner, Skjønnlitteratur
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205509351
TERNINGKAST 6 - Erle Marie Sørheim, Dagbladet. Vinner av Tarjei Vesaas' debutantpris! Det er Norge på 2000-tallet. To gutter vokser opp i Tante Ulrikkes vei på Stovner i Oslo. Foreldrene hadde et håp. Selv står de midt i brytningen mellom drabantbyen og storsamfunnet, mellom vaskehallen og studentkantina, karakterer og keef. «Kanskje høstens viktigste bok.» Erle Marie Sørheim, Dagbladet «Zeshan Shakar plasserer seg helt sentralt på det skjønnlitterære kartet som heter aktuell norsk samtidsprosa med denne rå og varme debutromanen.» Arne Hugo Stølan, VG «En fryd av en roman, et fornemt lærestykke.» Jan Askelund, Stavanger Aftenblad «Når det knapt finnes noe å utsette på en debutroman, tar man seg i å spekulere på hvilket pseudonym forfatteren har skrevet under tidligere.» Fartein Horgar, Adresseavisen «Tante Ulrikkes vei er ikke viktig fordi den representerer noe eller noen, men fordi den er en virkelig sterk roman.» Bernhard Ellefsen, Morgenbladet «Zeshan Shakars roman er langt mer kompleks, den er aktuell, samfunnskritisk, og den ser videre utover i verden fra blokkene på Stovner. Boka er helstøpt og boka velskrevet og det i språk som kler stemmene i romanen og forsterker dem.» Anne Schäffer, Littkritikk.no «Zeshan Shakars debut er både viktig og litterært vellykket. Romanen treffer som et godt plassert knyttneveslag.» Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten «Vekslingen mellom Jamals muntlige, ufiltrerte monologer og Mos skriftlige skildringer driver handlingen og leseren dypere og dypere inn i blokkene og livene på Stovner.» Yohan Shanmugaratnam, Klassekampen
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

(Lærerik og morsom) to beskrivninger som forklarer denne boka godt. Og vise minoritetsbakgrunn synes jeg er en viktig ting og skrive om, men det jeg liker best er forskjellene mellom hovedpersonene, og det og kunne hoppe fra en person til en anen på noen sekunder er super gøy. Den viser også hvordan det er og være fattig og et det kan være vanskelig og skaffe seg jobb med anen bakgrunn. Det er noe jeg synes er veldig urettferdig, at du ikke skal få jobb bare på grunn av navn og bakgrunn.

Boring

Kjedelig hverdag i innvandrermiljø.

Ok hverdagsskildring av to innvandrergutters ulike liv. Dagbokformat.

Strålende! Tankevekkende og lærerik!

Rar slutt

Fantastisk bok. Kjempeflinke fortellere 👏👏👏👍

Tankevekkende og sterk

Språket og stilen gjør at jeg for følelsen av å slippe innenfor og bli kjent med et miljø på en intim og ærlig måte. En bok jeg ikke kommer til å glemme. Anbefales.

Sårt, hylende morsomt og tankevekkende!

Kebab-norsken til Jamal er bare så treffende og til tider rett og slett poetisk! Alle bør lese denne, ikke politisk korrekt, men realistisk...tror jeg.

Topp

Denne likte jeg godt! Spennende og troverdige karakterer