Tjenerinnens beretning (ebok) av Margaret Atwood
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Margaret Atwood (forfatter)

Tjenerinnens beretning (Gilead #1) ebok

169,-
(7)
I en fjern fremtid, i republikken Gilead, lever befolkningen under et strengt, puritansk regime som resultat av lange tider med strålingskatastrofer, sykdommer og skremmende lave fødselstall. Fanatisk religiøse grupper har overtatt makten og innført et patriarkalsk diktatur som har fratatt kvinner alle deres rettigheter. Her møter vi tjenerinnen Offred som lever som konkubine med kun én oppgave: å produsere barn. Hvis hun ikke adlyder, vil hun, som andre dissidenter, bli hengt eller sendt vekk …
Ebok 169,- Lydbok 149,-
eller Les gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Forfattere Margaret Atwood (forfatter), Merete Alfsen (oversetter)
Forlag Aschehoug
Utgitt 18 mai 2017
Lengde 284 sider
Sjanger Romaner, Fantasy og science fiction, Skjønnlitteratur
Serie Gilead
Nummer i serie 1
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788203373039
I en fjern fremtid, i republikken Gilead, lever befolkningen under et strengt, puritansk regime som resultat av lange tider med strålingskatastrofer, sykdommer og skremmende lave fødselstall. Fanatisk religiøse grupper har overtatt makten og innført et patriarkalsk diktatur som har fratatt kvinner alle deres rettigheter. Her møter vi tjenerinnen Offred som lever som konkubine med kun én oppgave: å produsere barn. Hvis hun ikke adlyder, vil hun, som andre dissidenter, bli hengt eller sendt vekk for å dø en langsom død. Men selv ikke en undertrykkende stat kan utslette Offreds livsvilje eller hennes begjær til de to mennene som hennes fremtid avhenger av. "Tjenerinnens beretning" er en skremmende bok, en skarp satire skrevet med vidd og innsikt. Samtidig er den en vakker, gripende og livsbejaende bok - og uhyre spennende.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Bra dystopi i en mørke tid av USA

Jeg sluttet romanen og vil si meningen min om boka. Norsk er ikke morsmålet mitt, derfor skal jeg ikke si noe om språk. Boka handler om en dystopisk fremtid når Amerika heter Gilead og det er et nytt sammfunnet. Mektige menn i regjeringen kalles Førere og konene deres heter husfruer. De ligner på edelhet. Det eksisterer også en organisasjon som heter Øynene og de er etterretning. Men hovedrollen er personer som er tjenerinnene. Det er kvinner som kan føde barn og de hjelper i huset og skal få barn for husfruene. Helten er tjenerinnen Offred, som tjener Fred Waterford og Serena Joy. Hun forteller romanen som en rapport. Boka handler om livet hennes som tjenerinna hos familien Waterford og er den første boka i serien. Jeg kjenner serien «The handmaids tale» og elsker denne, derfor kjøpte jeg boka, men jeg tror at det er første gang at jeg liker serie mer enn boka. I boka forteller Offred mye om livet sitt i Gilead. Verden er skapt på en veldig detaljert og realistisk måte. Men det er så mye informasjoner at handlingen foregår langsomt. Men viktige scener blir hoppet over eller mangler. Viktige informasjoner som endrer mye, blir nevnt i en kort settning. Derfor virker det mer som en serie av scener enn en tilkoblet handling. De forskjellige personene er kjempefint utarbeidet, men jeg savner en utvikling av personer, spesielt Offred. Det er noen ganger vanskelig å føle og indentifisere seg med henne. I serien er utviklingen av Offred mest spennende og det savner jeg i boka. Jeg liker den triste og mørke atmosfæren i boka. Det føles til tider litt svakt, på grunn av mye informasjon i stedet for handling. Men kanskje det er bare prologen og handlingen skal begynne i del to. Jeg skal se det.

Skulle lest den på engelsk

Veldig god, men irriterende mye skrivefeil.