Vernon Subutex - 1 (ebok) av Virginie Despentes
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Virginie Despentes (forfatter)

Vernon Subutex (Subutex-trilogien #1) ebok

199,-
(8)
TERNINGKAST 6 - Sindre Hovdenakk, VG. Første bok i den kritikerroste trilogien om Vernon Subutex. Her tegner Virginie Despentes et portrett av dagens Frankrike som har fått mange til å utrope henne til en Balzac for det 21. århundre. Vernon Subutex nærmer seg femti. Hele sitt voksne liv har han drevet platesjappa Revolver i Paris og vanket i et punkmiljø med mye festing og dop. Da butikken går konkurs fordi ingen kjøper cd-er lenger, overlever Vernon på å selge unna vinylsamlingen sin på eBay.…
Ebok 199,- Lydbok 379,-

Andre har også kjøpt

Undertittel 1
Forfattere Virginie Despentes (forfatter), Gøril Eldøen (oversetter)
Forlag Gyldendal
Utgitt 16 mai 2018
Lengde 359 sider
Sjanger Romaner, Skjønnlitteratur
Nummer i serie 1
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205511637
TERNINGKAST 6 - Sindre Hovdenakk, VG. Første bok i den kritikerroste trilogien om Vernon Subutex. Her tegner Virginie Despentes et portrett av dagens Frankrike som har fått mange til å utrope henne til en Balzac for det 21. århundre.

Vernon Subutex nærmer seg femti. Hele sitt voksne liv har han drevet platesjappa Revolver i Paris og vanket i et punkmiljø med mye festing og dop. Da butikken går konkurs fordi ingen kjøper cd-er lenger, overlever Vernon på å selge unna vinylsamlingen sin på eBay. Når det ikke er mer igjen å selge og sosialstønaden også slutter å komme, begynner Vernon å ta imot penger av sin gamle kompis, rockestjerna Alex Bleach. Men da Bleach blir funnet død av en overdose i et hotellbadekar, må Vernon finne en annen løsning.

Vernon kastes på gata. I begynnelsen sover han på sofaen hos forskjellige venner, men han ender til slutt på parkbenkene, der han gjør sitt beste for å passe på det eneste han har igjen av verdi: noen videokassetter med et potensielt eksplosivt innhold som Bleach spilte inn før han døde. Det er mange som gjerne vil ha kloa i dem, og alle forfølger de Vernon gjennom Paris’ gater – en skruppelløs filmprodusent, en frilansjournalist, en tidligere pornostjerne, en ung muslimsk jente og et profesjonelt nettroll, i tillegg til de gamle vennene hans, som blir mer og mer bekymret for ham.

Gjennom det mangfoldige persongalleriet i denne boka skapes et bilde av en tid og en vestlig verden der illusjonene for lengst er falt og hvem som helst kan ramle utenfor. Og likevel: Kanskje finnes det muligheter for motstand og samhold.  

Terning6

Sindre Hovdenakk, VG (om hele trilogien)

terningkast5_logo_logo_logo_logo

Inger Bentzrud, Dagbladet

 

terningkast5_logo_logo_logo_logo

Stein Roll, Adresseavisen

 

terningkast5_logo_logo_logo_logo

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«Vernon Subutex er så sitatvennlig at jeg kunne lest hele boken høyt. Det hadde nok likevel blitt for drøyt. Språket er direkte og grovt, satiren er både provoserende og lattervekkende. Despentes treffer blink. Igjen og igjen.» 
Anne Cathrine Straume, NRK

«Dette er et parisportrett med så mange burleske detaljer at man fråtser storøyd i frekke observasjoner og ondskapsfulle ytringer. Virginie Despentes maler med bred pensel når hun eksponerer det livstrette og akterutseilte rockemiljøet, men hun drysser også på med finslipte detaljer …»
Inger Bentzrud, Dagbladet

«Virgine Despentes’ roman er suveren.»
Erlend Loe, Aftenposten

«Skarpt og morsomt om et rockemiljø i fall.» 
Stein Roll, Adresseavisen

«Vernon Subutex er kort og godt en svært underholdende roman.» 
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«… rasende, varm og sylskarp … en litterær ‘tour de force’, en sann anarkistisk energibombe … Virginie Despentes besitter en helt enestående fortellerkraft, som gjør at det ut fra dette ville koret av indignasjon, redsel, kynisme og ekte kjærlighet, vokser fram et litterært verk av nærmest grensesprengende kvalitet.» Sindre Hovednakk, VG (om hele trilogien)

«Dette et storslått romanverk. Despentes&...

Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Vernon Subutex

Hvem er dette interessant for?

Herlig bok

Fantastisk

Vernon Subutex er en helt rå bok! Anbefales :)