Årene (lydbok) av Annie Ernaux
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Annie Ernaux (forfatter), Nina Woxholtt (oppleser)

Årene lydbok

332,- Veil. pris: 379,-Spar: 47,-
(0)
Banebrytende «kollektiv selvbiografi» fra en av Frankrikes aller største forfattere Annie Ernaux regnes som en av Frankrikes aller største forfattere - prisbelønt, bredt lest og høyt verdsatt. I Årene forteller hun om en kvinnes liv og om Frankrike i perioden 1941 til 2006. Hun reflekterer over kvinnens erfaringer som mor, datter, hustru og ikke minst som skrivende. Samtidig tar hun oss med på innsiden av de store samfunnsendringene, fra klassekamp og kjønnskamp til studentopprør og forbruksku…
Lydbok 332,- Ebok 175,-
Forfattere Annie Ernaux (forfatter), Henninge Margrethe Solberg (oversetter), Henninge M. Solberg (oversetter), Nina Woxholtt (oppleser)
Forlag Gyldendal
Utgitt 1 oktober 2020
Lengde 8:12
Sjangrer Biografier, Biografier
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788205545755

Andre har også kjøpt

Banebrytende «kollektiv selvbiografi» fra en av Frankrikes aller største forfattere Annie Ernaux regnes som en av Frankrikes aller største forfattere - prisbelønt, bredt lest og høyt verdsatt. I Årene forteller hun om en kvinnes liv og om Frankrike i perioden 1941 til 2006. Hun reflekterer over kvinnens erfaringer som mor, datter, hustru og ikke minst som skrivende. Samtidig tar hun oss med på innsiden av de store samfunnsendringene, fra klassekamp og kjønnskamp til studentopprør og forbrukskultur. Fotografier og minner danner utgangspunkt for teksten, der forfatterens egen stemme nærmest slynger seg inn og ut av leserens bevissthet. Men teksten fortelles fra et kollektivt ståsted, fra et «vi» som inkluderer leseren. Slik blir selve tiden en fortellerstemme i boka. Med Årene skaper Ernaux en helt ny form for selvbiografisk tekst, en «kollektiv selvbiografi», som er både subjektiv og upersonlig, privat og felles. Årene fra 2008 ble Annie Ernaux' internasjonale gjennombrudd, og boken ble kortlistet til den internasjonale Man Booker-prisen i 2019. Den regnes allerede som en moderne klassiker. Etterord av Sandra Lillebø.