En sjøens helt (lydbok) av Jon Michelet
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Jon Michelet (forfatter), Erich Kruse Nielsen (oppleser)

En sjøens helt (En sjøens helt #1) lydbok

159,- Veil. pris: 169,-Spar: 10,-
«En sjøens helt» er en gripende, dramatisk og vidtfavnende beretning om Norges krig på havet. Med kraft og autoritet, humor og varme har Jon Michelet skrevet den store norske sjøromanen. Atten år gammel får Halvor Skramstad fra Rena i skogskommunen Åmot hyre som lettmatros på Wilhelmsenrederiets linjeskip M/S Tomar. Det er desember 1939. Verdenskrigen er i gang i Europa og på havet, men norske skip er ennå nøytrale. Da Halvor legger ut på sitt livs eventyr, aner han lite om hva som venter ham…
159,- Veil. pris: 169,-Spar: 10,-
119,-
Undertittel [1] - Skogsmatrosen - roman
Forfattere Jon Michelet (forfatter), Erich Kruse Nielsen (oppleser)
Utgitt 6 november 2013
Lengde 43:00
Sjangrer Romaner, Historie, Skjønnlitteratur, Andre verdenskrig, Fagbøker
Nummer i serie 1
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788242160676
«En sjøens helt» er en gripende, dramatisk og vidtfavnende beretning om Norges krig på havet. Med kraft og autoritet, humor og varme har Jon Michelet skrevet den store norske sjøromanen. Atten år gammel får Halvor Skramstad fra Rena i skogskommunen Åmot hyre som lettmatros på Wilhelmsenrederiets linjeskip M/S Tomar. Det er desember 1939. Verdenskrigen er i gang i Europa og på havet, men norske skip er ennå nøytrale. Da Halvor legger ut på sitt livs eventyr, aner han lite om hva som venter ham i tida som kommer. Om bord i titusentonneren M/S Tomar får han kallenavnet Skogsmatrosen. Mens han seiler kloden rundt, rammer krigen Norge, og vår store handelsflåte får en stadig viktigere rolle på utefronten. I løpet av Halvors første år til sjøs endres verden for bestandig, og Halvor endrer seg med den. Han blir en krigsseiler.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Fantastisk bra!

ok

Lovende

Man bør ha en hvis interesse av historiske detaljer for første del av boka, men spenningen stiger hele tiden og ender på topp.

adrian

Skogsmatros, Jon Michelet

Endelig en bok om sjømenns krigsopplevelser som jeg kan tro på, Jon Michelet skriver med en innlevelse med en god porsjon spenning. Hendelsene er fiksjon me satt inn i krigens historiske virkelighet. Anbefales som lesestoff for alle generasjoner, vi er alle evig takknemlige for sjømennenes innsats under krigen.