Exphil før eksamen (lydbok) av Arne Strand, A
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Arne Strand (forfatter), Are Lervik (forfatter), Peter Serck (oppleser)

Exphil før eksamen lydbok

245,- Veil. pris: 279,-Spar: 34,-
(1)
"Exphil før eksamen" er skreddersydd for deg som ønsker oversikt over sentrale temaer og tenkere på pensum i Examen philosophicum. I denne lydboken finner du kortfattede innføringer til filosofene og de ulike vitenskapene på pensum, og fyldige sammendrag av alle originaltekstene som hører til. Lydboken er oppdatert for årets exphil-pensum ved Universitetet i Oslo, men vil være til nytte for exphil-studenter ved alle universiteter og høgskoler. Forfatterne, Arne Strand og Are Lervik, har begge…
245,- Veil. pris: 279,-Spar: 34,-
Forfattere Arne Strand (forfatter), Are Lervik (forfatter), Peter Serck (oppleser)
Forlag Cappelen Damm
Utgitt 28 oktober 2015
Lengde 5:49
Sjangrer Fagbøker
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788202444815
"Exphil før eksamen" er skreddersydd for deg som ønsker oversikt over sentrale temaer og tenkere på pensum i Examen philosophicum. I denne lydboken finner du kortfattede innføringer til filosofene og de ulike vitenskapene på pensum, og fyldige sammendrag av alle originaltekstene som hører til. Lydboken er oppdatert for årets exphil-pensum ved Universitetet i Oslo, men vil være til nytte for exphil-studenter ved alle universiteter og høgskoler. Forfatterne, Arne Strand og Are Lervik, har begge lang erfaring i å formidle exphil-pensum på oversiktlig og kortfattet måte. Arne Strand er universitetslektor i filosofi ved Universitetet i Oslo, og har over 20 års erfaring som exphil-lærer. Are Lervik har hovedfag i filosofi, og har i flere semestre arbeidet som exphil-lærer for GoStudy på Bali, i Mexico og i Brasil. Lydboken inneholder blant annet oversikt over følgende tenkere og temaer: Platon, Aristoteles, Descartes, Hume, Kant, Fysikk, Heisenberg, Biologi, Mayr, De Beauvoir, Utilitarisme, Smart, Deontologi, Fried, Dydsetikk, Hursthouse, Singer, Metaetikk, Friedman og Feldmann. I kapitlet om David Hume er utdraget fra den originale versjonen av hans epistemologi beholdt, i stedet sammendraget han senere skrev, og som har erstattet originalen på pensum. Men forskjellen mellom dem er ubetydelig.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

77 ikke navngitte kapitler gjør det vanskelig å bruke denne før eksamen, og det er kanskje hovedgrunnen til at jeg ikke kan gi flere stjerner. Innholdet forøvrig er greit og relativt kortfattet, men det er mye informasjon på kort tid og pauseknappen må naturligvis brukes flittig for å ta notater. Det er fint at det brukes ulike eksempler underveis, og greske ord får ofte sin norske oversettelse (og motsatt). Jeg kunne likevel ønske meg en mer engasjerende fortellerstemme.