Ut av skyggene (lydbok) av Shazia Majid
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Shazia Majid (forfatter), Shazia Majid (oppleser)

Ut av skyggene lydbok

149,-
(0)
Den 25. januar 1973 landet en ung pakistansk kvinne på Fornebu flyplass i Oslo. I ventehallen sto hennes ektemann, med både bolig og jobb ved Oslo Reiseeffektfabrikk. Kvinnen var spent, og lykkelig uvitende om livet som ventet henne i verdens mest likestilte land. Hun var ikke alene, det er kommet tusenvis som henne til Norge. Men i tiår etter tiår levde innvandrer-kvinnene på utsiden av samfunnet, bortgjemt og glemt. Likevel har de oppfostret en generasjon med døtre som knuser patriarkat o…
149,-
159,- Veil. pris: 169,-Spar: 10,-
Undertittel den lange veien mot likestilling for innvandrerkvinner
Forfattere Shazia Majid (forfatter), Shazia Majid (oppleser)
Utgitt 13 juni 2019
Lengde 12:54
Sjangrer Politikk og samfunn, Fagbøker
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788242182128
Den 25. januar 1973 landet en ung pakistansk kvinne på Fornebu flyplass i Oslo. I ventehallen sto hennes ektemann, med både bolig og jobb ved Oslo Reiseeffektfabrikk. Kvinnen var spent, og lykkelig uvitende om livet som ventet henne i verdens mest likestilte land. Hun var ikke alene, det er kommet tusenvis som henne til Norge. Men i tiår etter tiår levde innvandrer-kvinnene på utsiden av samfunnet, bortgjemt og glemt. Likevel har de oppfostret en generasjon med døtre som knuser patriarkat og glasstak. Den unge kvinnen som kom til Norge for snart femti år siden, skulle med tiden bli mor til fem jenter. En av dem er VGs profilerte kommentator Shazia Majid, som har skrevet denne boken. Hva har kvinnene vunnet, og hva gikk tapt? Dette er fortellingen om en blind flekk i norsk historie. Det er kvinnenes fortelling - fra innsiden av patriarkatet.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Ut av skyggene

I sannhet en blind flekk i norske historie - venter å få flere bøker om disse medsøstrene våre. Takk, vil jeg si til forfatteren og hennes mor, tusen takk.