Verden av i går (lydbok) av Stefan Zweig
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Stefan Zweig (forfatter), Mai-The Duc (oppleser)

Verden av i går lydbok

175,- Veil. pris: 250,-Spar: 75,-
(1)
Verden av i går er Stefan Zweigs erindringer fra hans oppvekst i Wien i et kulturelt og kosmopolitisk miljø. Dette er under den trygge, gylne tiden inntil den optimistiske troen på fornuften og fremtiden plutselig går i grus ved utbruddet av 1. verdenskrig. I mellomkrigstiden utvikler Zweigs forfatterskap seg og blir et av de mest leste. Han arbeider for et pasifistisk kosmopolitisk Europa og forteller om sine vennskap med store europeiske personligheter, som Freud, Rilke, Joyce, Wagner og mang…
175,- Veil. pris: 250,-Spar: 75,-
159,-
Undertittel en europeers erindringer
Forfattere Stefan Zweig (forfatter), Inger Hagerup (oversetter), Anders Hagerup (oversetter), Mai-The Duc (oppleser)
Forlag Viatone
Utgitt 11 april 2019
Lengde 15:56
Sjangrer Biografier, Historie, Biografier, Fagbøker
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788771834451
Les og lytt gratis til denne boken
med EBOK.NO Pluss! 

 

Kun 119,- / måned

Les mer

Verden av i går er Stefan Zweigs erindringer fra hans oppvekst i Wien i et kulturelt og kosmopolitisk miljø. Dette er under den trygge, gylne tiden inntil den optimistiske troen på fornuften og fremtiden plutselig går i grus ved utbruddet av 1. verdenskrig. I mellomkrigstiden utvikler Zweigs forfatterskap seg og blir et av de mest leste. Han arbeider for et pasifistisk kosmopolitisk Europa og forteller om sine vennskap med store europeiske personligheter, som Freud, Rilke, Joyce, Wagner og mange andre. Etter Hitlers maktovertakelse går han i eksil og ender til slutt i Brasil. Her skriver han Verden av i går. Verket utkom posthumt i 1942, samme år som Zweig begikk selvmord samen med sin unge kone, grunnet fortvilelse over den politiske situasjonen i Europa. Det regnes i dag ikke bare som Zweigs hovedverk, men også som et hovedverk innenfor europeisk litteratur.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Verden av i går

En fantastisk øyenvitneberetning fra begynnelsen av 19-hundre tallets Europa. Forfatteren skriver godt og vet hva han formidler. Boken gir kunnskap om folk, tanker og nasjoner. Har du lest denne, så vet du mye.