Alv Erlingsson - fortellingen om en adelsmanns undergang (lydbok) av Tore Skeie
Legg til i ønskeliste
Tore Skeie (forfatter), Hauk Heyerdahl (innleser)

Alv Erlingsson lydbok

399,-
(3)
Våren 1290: En norsk adelsmann blir henrettet offentlig i en liten havneby på kysten av Skåne. Alv Erlingsson hadde vært Norges mektigste mann, men endte sitt liv som sjørøver. Alvs livshistorie er en klassisk tragedie, en historie om en mann som ble fanget i et spill som var sterkere enn hans vilje. De samme kreftene som førte ham til maktens sentrum, forårsaket hans dype personlige fall, samt undergangen til et av Norges siste uavhengige adelshus. Manuset om Alv Erlingsson vant forlagets st…
Lydbok 399,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Undertittel fortellingen om en adelsmanns undergang
Forfattere Tore Skeie (forfatter), Hauk Heyerdahl (innleser)
Forlag Cappelen Damm
Utgitt 4 august 2010
Lengde 9:33
Sjanger Historie, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788202313432
Våren 1290: En norsk adelsmann blir henrettet offentlig i en liten havneby på kysten av Skåne. Alv Erlingsson hadde vært Norges mektigste mann, men endte sitt liv som sjørøver. Alvs livshistorie er en klassisk tragedie, en historie om en mann som ble fanget i et spill som var sterkere enn hans vilje. De samme kreftene som førte ham til maktens sentrum, forårsaket hans dype personlige fall, samt undergangen til et av Norges siste uavhengige adelshus. Manuset om Alv Erlingsson vant forlagets store historiekonkurranse i 2008. «Manuset viser frem en lysende skrivekunst og er en fortellemessig prestasjon.» Dag Solstad, medlem av juryen.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Anbefales!

Jeg leste føste Hvitekrist av samme forfatter, og ble så pass imponert at jeg gikk rett videre med denne. Boken handler om en norsk adelsmann, Alv Erlingsson, i den urolige middelalderen. Boken gir en lettlest og god forståelse for hvordan kongemakten utvikler seg, maktspillet rundt. For meg som ikke kjente historien så godt fra tidligere var den også tidvis svært spennende. Anbefales absolutt.