Legg til i ønskeliste
Hør gratis utdrag
Bønnekrønikene lydbok
299,-
Underholdende og original verdenshistorie! Bønnekrønikene – tolv belgfrukter som endret verdenshistorien er en fortelling om mat, makt og mennesker. Fra linser i Det gamle testamentet til soyabønner i det det keiserlige Kina, hestebønner i middelalderens Europa, Mendels erteforsøk og kaffebønner under den franske revolusjonen, hver bønne har satt spor. Matskribent Joël Broekaert utforsker hvordan disse små matvarene har påvirket kultur, politikk og økonomi på tvers av tid og kontinenter. Med hu…
Lydbok
299,-
Andre har også kjøpt
Undertittel
tolv belgfrukter som endret verdenshistorien
Forlag
Gursli Berg forlag
Utgitt
9 november 2025
Lengde
2:44
Sjanger
Mat og drikke, Historie, Dokumentar og fakta, Hobby og fritid
Språk
Bokmål
Format
mp3
DRM-beskyttelse
Vannmerket
ISBN
9788284321035
Underholdende og original verdenshistorie! Bønnekrønikene – tolv belgfrukter som endret verdenshistorien er en fortelling om mat, makt og mennesker. Fra linser i Det gamle testamentet til soyabønner i det det keiserlige Kina, hestebønner i middelalderens Europa, Mendels erteforsøk og kaffebønner under den franske revolusjonen, hver bønne har satt spor. Matskribent Joël Broekaert utforsker hvordan disse små matvarene har påvirket kultur, politikk og økonomi på tvers av tid og kontinenter. Med humor og innsikt veves historie, vitenskap og aktuelle temaer sammen til en engasjerende bok – også for dem som trodde de ikke brydde seg om belgfrukter. Kåret til en av årets beste populærvitenskapelige bøker i Nederland i 2023. Målgruppe: Alle som er interessert i historie, kulturhistorie, jordbrukshistorie, sivilisasjonshistorie, filosofiske betraktninger, samfunnsutvikling, politikk. Sjanger: Populærhistorie Joël Broekaert (f. 1982) er historiker, matskribent og restaurantanmelder for NRC Handelsblad, og kjent fra egne matprogrammer på nederlandsk TV. Han er dommer i kjendisutgaven av MasterChef Nederland. Broekaert har utgitt bøkene Tasting Lesson, The Omnivore og From Honeybee to Sprinkles, samt den bestselgende kokeboken Bij Bijdendijk thuis (Hjemme hos Bijdendijk) i samarbeid med Michelin-kokken Joris Bijdendijk.
