På innsiden av norsk psykiatri (lydbok) av Marianne Mjaaland
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Marianne Mjaaland (forfatter), Nina Woxholtt (oppleser)

På innsiden av norsk psykiatri lydbok

218,- Veil. pris: 249,-Spar: 31,-
Et skjellsettende gløtt inn i psykiatrien gjennom blikket til en som jobber på innsiden. Med det siste lobotomiinngrepet i Norge i 1974 ble psykiatriens overgrepshistorie erklært avsluttet. Men fortsatt er rommene lukket. De moderne overgrepene er tilpasset vår tid. Vi ser dem ikke. Lukkede rom skaper kulturer hvor utydelig diagnostikk, mangel på retningslinjer og maktmisbruk råder. Tilfeldigheter og den enkelte behandlers skjønn får fritt spillerom. Ubegrunnet tvang og skadelig medisinbruk t…
Lydbok 218,- Ebok 179,-

Andre har også kjøpt

Forfattere Marianne Mjaaland (forfatter), Nina Woxholtt (oppleser)
Forlag Kagge
Utgitt 17 november 2023
Lengde 12:46
Sjanger Politikk og samfunn, Helse og livsstil, Dokumentar og fakta
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788248934332
Et skjellsettende gløtt inn i psykiatrien gjennom blikket til en som jobber på innsiden. Med det siste lobotomiinngrepet i Norge i 1974 ble psykiatriens overgrepshistorie erklært avsluttet. Men fortsatt er rommene lukket. De moderne overgrepene er tilpasset vår tid. Vi ser dem ikke. Lukkede rom skaper kulturer hvor utydelig diagnostikk, mangel på retningslinjer og maktmisbruk råder. Tilfeldigheter og den enkelte behandlers skjønn får fritt spillerom. Ubegrunnet tvang og skadelig medisinbruk ties ihjel. Myke overtramp skjules av psykoterapiens godhetsteppe. Usynlige valg sorterer verdige trengende fra de uverdige. Historien er både hverdagslig og fremmed. Forfatteren viser frem en underlig, skremmende og rørende verden, med skjebner du aldri vil glemme. "På innsiden av norsk psykiatri" stiller nysgjerrigheten og vekker frykten. Boka er så spennende som bare virkeligheten kan være.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Har berre fått fram til side 30. Kor e resten av boka? Temaet er veldig interessant for meg og eg vil svært gjerne få lese heile boka. Synest det eg har lest er veldig bra.