Det blå mellom himmel og hav (lydbok) av Susan Abulhawa
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Susan Abulhawa (forfatter), Ingrid Vollan (oppleser)

Det blå mellom himmel og hav lydbok

149,-
(4)
Hyperaktuell, magisk, realistisk slektskrønike med handling fra Gaza! Tre søsken vokste opp i den lille byen Beit Daras i Palestina. Oldemoren var kjent for å kunne snakke med jinnen. Bestemoren, Nazmiyeh, var den vakreste og mest rampete jenta i byen. Grandtanten Mariam var en av de som ble drept da israelerne i 1948 tok fra dem hjemstedet og gjorde slekten til flyktninger. Den eneste som reiste, var Mamdouh. Han bosatte seg i USA og fikk en sønn som skammet seg over sin palestinske herkomst.…
Lydbok 149,- Ebok 169,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Forfattere Susan Abulhawa (forfatter), Ragnhild Eikli (oversetter), Ingrid Vollan (oppleser)
Utgitt 13 mai 2015
Lengde 8:32
Sjanger Skjønnlitteratur, Romaner
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788242161833
Hyperaktuell, magisk, realistisk slektskrønike med handling fra Gaza! Tre søsken vokste opp i den lille byen Beit Daras i Palestina. Oldemoren var kjent for å kunne snakke med jinnen. Bestemoren, Nazmiyeh, var den vakreste og mest rampete jenta i byen. Grandtanten Mariam var en av de som ble drept da israelerne i 1948 tok fra dem hjemstedet og gjorde slekten til flyktninger. Den eneste som reiste, var Mamdouh. Han bosatte seg i USA og fikk en sønn som skammet seg over sin palestinske herkomst. Men han gir Mamdouh barnebarnet Nur, som han elsker over alt på jord. Når bestefaren dør, blir hun et ulykkelig barn som skaltes og valtes med av forskjellige fosterfamilier i USA. Men en dag reiser hun til Palestina. «Det blå mellom himmel og hav» er en magisk-realistisk slektskrønike der undere og tragedier er en naturlig del av hverdagen. Det er en stor og brokete slekt vi følger i kampen for å overleve flyktningelivet i Gaza. Palestinske Susan Abulhawa debuterte med romanen «Morgen i Jenin» som kom på norsk i 2010, og som ble en internasjonal suksess. Forfatteren er rasende på sitt folks vegne, og hun får sitt budskap fram på en måte som berører. Her er både uendelig brutalitet og vakker poesi. Abulhawa blir bare bedre og bedre!
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

dårlig

Gripende bok

Fengslende bok

En veldig spennende og fengslende bok om en palestinsk families liv i Gaza gjennom generasjoner. Vanskelig å legge fra seg, men ønsket ikke den skulle ta slutt, ville vite mer om familiens historie. Anbefales!

En veldig emosjonell roman.

Om beleiringen av Gazastripen som har vart i flere tiår. Det er vanskelig å skjønne hvordan hverdagen er for de som må bo under slike forhold. Det har forfatteren som er en god historieforteller fått frem, og mange scener i boken er bombingen er beskrevet så godt at en ser det for seg, som på TV. Spesielt barnas gråt og kvinnenes fortvilte rop. Mye fordi hun selv har opplevd konflikten, og vokste opp i skyggen av seksdagerskrigen. Romanen har min varmeste anbefaling.

Det blå mellom himmel og hav

En bok man ikke kan legge i fra seg, anbefales.