Dødevaskeren (lydbok) av Sara Omar
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Sara Omar (forfatter), Charlotte Grundt (oppleser)

Dødevaskeren (Frmesk #1) lydbok

169,-
Dansk boksensasjon. Det nyfødte pikebarnet Frmesk er uønsket av sin far fordi hun er jente. Farmoren insisterer på at Frmesk blir omskåret, men liten og svak som hun er, frykter moren at spedbarnet ikke vil overleve inngrepet. Enda mer frykter hun mannens trussel om å ta Frmesk av dage ved å begrave henne levende. Utveien blir å la barnet vokse opp hos besteforeldrene. Frmesks mormor er dødevasker. Hun tar seg av døde jenter og kvinner som ingen andre vil begrave - kvinner som er drept i vanæ…
Lydbok 169,- Ebok 169,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Forfattere Sara Omar (forfatter), Hilde Rød-Larsen (oversetter), Charlotte Grundt (oppleser)
Utgitt 13 juni 2018
Lengde 8:31
Sjanger Skjønnlitteratur, Romaner
Serie Frmesk
Nummer i serie 1
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788242168542
Dansk boksensasjon. Det nyfødte pikebarnet Frmesk er uønsket av sin far fordi hun er jente. Farmoren insisterer på at Frmesk blir omskåret, men liten og svak som hun er, frykter moren at spedbarnet ikke vil overleve inngrepet. Enda mer frykter hun mannens trussel om å ta Frmesk av dage ved å begrave henne levende. Utveien blir å la barnet vokse opp hos besteforeldrene. Frmesks mormor er dødevasker. Hun tar seg av døde jenter og kvinner som ingen andre vil begrave - kvinner som er drept i vanære eller skam. Det er et kjærlig hjem, men besteforeldrene kan ikke i det lange løp skjerme Frmesk mot den fysiske og psykiske overlast som ubønnhørlig nærmer seg fra alle sider. Boken foregår i Kurdistan i 1986. Området er preget av krig og folkemord, det danner det grusomme bakteppet for en fortelling om et ekstremt utsatt jenteliv.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Gripende bok!

Bør leses!

Jeg begynte å høre Dødevaskeren, men boken var alt for sterk og grusom til at jeg klarte å høre den. Jeg måtte lese selv slik at jeg kunne pause og skumme litt på de mest grusomme partiene. Dette er en bok alle bør lese! Det er forferdelig at det finnes samfunn i dag der jenter og kvinner er så lite verdt.

Annerledes og veldig bra.