Fredagsmøtene - en roman om kretsen rundt kunstneren Hilma af Klint (lydbok) av Sofia Lundberg
Legg til i ønskeliste
Sofia Lundberg (forfatter), Alyson Richman (forfatter), M.J. Rose (forfatter), Ingrid Vollan (innleser)

Fredagsmøtene lydbok

385,- Veil. pris: 439,-Spar: 54,-
Stockholm, sent på 1800-tallet: Fem kvinner treffes hver fredag til åndelige møter. En av dem er Hilma av Klint, en pioner innenfor abstrakt malerkunst. Sammen påkaller de «høye mestere» fra en annen dimensjon og lar åndenes budskap veilede dem i skapelsen av store, ekspressive kunstverk. Men bildene blir stuet bort, og Hilmas navn blir glemt. Over hundre år senere arbeider kuratoren Eben med en utstilling av Hilmas bilder. Dette leder ham inn på en vinglete vei bakover i tid, som vekker spenne…
Lydbok 385,- Ebok 149,-

Andre har også kjøpt

Undertittel en roman om kretsen rundt kunstneren Hilma af Klint
Forfattere Sofia Lundberg (forfatter), Alyson Richman (forfatter), M.J. Rose (forfatter), Tiril Broch Aakre (oversetter), Ingrid Vollan (innleser)
Forlag Cappelen Damm
Utgitt 13 september 2023
Lengde 7:27
Sjanger Romaner, Skjønnlitteratur
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788202810702
Stockholm, sent på 1800-tallet: Fem kvinner treffes hver fredag til åndelige møter. En av dem er Hilma av Klint, en pioner innenfor abstrakt malerkunst. Sammen påkaller de «høye mestere» fra en annen dimensjon og lar åndenes budskap veilede dem i skapelsen av store, ekspressive kunstverk. Men bildene blir stuet bort, og Hilmas navn blir glemt. Over hundre år senere arbeider kuratoren Eben med en utstilling av Hilmas bilder. Dette leder ham inn på en vinglete vei bakover i tid, som vekker spennende spørsmål rundt kunsten og kvinnene. Hvem var disse fem? Og hva gjorde de egentlig på disse fredagsmøtene? I 2018 ble Hilma av Klints malerier stilt ut på Guggenheimmuseet i New York. Utstillingen ble den mest besøkte i museets historie. Inspirert av denne utstillingen bestemte forfatterne Sofia Lundberg, Alyson Richman og M.J. Rose seg for å gi kvinnene liv i den kollektivt skrevne romanen Fredagsmøtene.