Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant (lydbok) av Jonas Jonasson
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Hør gratis utdrag
Jonas Jonasson (forfatter), Trond Brænne (innleser)

Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant (Allan Karlsson #1) lydbok

199,-
(6)
Knalldebut for svensk debutant. Over 650 000 solgte i Sverige. Tildelt Den svenske bokhandlerprisen i 2009. Etter et langt og begivenhetsrikt liv havner Allan Karlsson på gamlehjem. En dag skal han feire sin hundreårsdag med pomp og prakt. Et spetakkel Allan er så absolutt ubegeistret for at han heller klatrer ut vinduet. I farten får han med seg en veske som han skulle passe et øyeblikk, og straks har han både tyver og politi etter seg. Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant …
Lydbok 199,- Ebok 179,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Forfattere Jonas Jonasson (forfatter), Trond Brænne (innleser), Elisabeth Bjørnson (oversetter)
Utgitt 21 april 2015
Lengde 13:00
Sjanger Romaner, Skjønnlitteratur
Nummer i serie 1
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788281433700
Knalldebut for svensk debutant. Over 650 000 solgte i Sverige. Tildelt Den svenske bokhandlerprisen i 2009. Etter et langt og begivenhetsrikt liv havner Allan Karlsson på gamlehjem. En dag skal han feire sin hundreårsdag med pomp og prakt. Et spetakkel Allan er så absolutt ubegeistret for at han heller klatrer ut vinduet. I farten får han med seg en veske som han skulle passe et øyeblikk, og straks har han både tyver og politi etter seg. Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant handler om en månedslang jakt gjennom Sverige på Allan og hans nye venner. Men boken er også en feelgood-reise gjennom det forferdelige 1900-tallet. Hvordan skjedde det at Allan spiser middag med den blivende president Truman? Og seiler flodbåt med formann Maos unge hustru? Til tross for at den uendelig sorgløse Allan er komplett uinteressert i politikk, kan det synes som om han har påvirket de fleste av forrige århundres store begivenheter.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Uforglemmelig! Veldig morsom!

Morsom bok.

Veldig, veldig bra!

Derimot, var den norske oversettelsen ikke så bra, og noe må ha gått galt under konverteringen til e-bokformat. Jeg håper i hvert fall det, ellers betyr det at oversetteren faktisk med overlegg skrev "trap-pen" (opp til flere ganger). Det var og en del trykkleifer (selv om det var morsomt at politiet skulle ha dør til død-aksjon), som ble ganske irriterende etter hvert. Men, historien er veldig underholdende. På godt skandinavisk vis, er den både humoristisk og hjertevarm. Jeg vil absolutt anbefale deg å lese den.