Verden som var min - Sekstitallet (lydbok) av Ketil Bjørnstad
Legg til i ønskeliste
Ketil Bjørnstad (forfatter), Anders Ribu (innleser)

Verden som var min (Verden som var min #1) lydbok

169,-
Hyllet og krtikerrost! Ketil Bjørnstads personlige erindringer om et tiår som forandret verden. Det store sekstitallet og den lille familien. I «Verden som var min. Sekstitallet» forteller Ketil Bjørnstad sin egen historie opp mot den tiden han levde i. Det er en storstilt og varm fortelling om et tiår som forandret verden, 1960-1969, som starter med frykten for atombomben og verdens undergang, og som ender med studentopprør, frigjøring, månelanding og forfatterens eget farvel med den barndom…
Lydbok 169,- Ebok 169,-
eller Lytt gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Undertittel Sekstitallet
Forfattere Ketil Bjørnstad (forfatter), Anders Ribu (innleser)
Utgitt 30 september 2015
Lengde 28:20
Sjanger Romaner, Skjønnlitteratur
Nummer i serie 1
Språk Bokmål
Format mp3
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788242162731
Hyllet og krtikerrost! Ketil Bjørnstads personlige erindringer om et tiår som forandret verden. Det store sekstitallet og den lille familien. I «Verden som var min. Sekstitallet» forteller Ketil Bjørnstad sin egen historie opp mot den tiden han levde i. Det er en storstilt og varm fortelling om et tiår som forandret verden, 1960-1969, som starter med frykten for atombomben og verdens undergang, og som ender med studentopprør, frigjøring, månelanding og forfatterens eget farvel med den barndommen og oppveksten som formet ham. Familien Bjørnstad lever sitt liv på forskjellige steder i Oslo. Begge foreldrene arbeider hardt, og den yngste sønnen formes både av storpolitikken og av morens og farens private valg, deres sorger, krangler og gleder. Ennå er det mye unge Ketil ikke skjønner. Han er full av drømmer og gryende begjær. Han er sulten på livet, samtidig som han ønsker å gjemme seg bort. Han liker tapere bedre enn vinnere, og han er skeptisk til autoriteter. Dessuten leter han etter det trygge stedet der moren og faren ikke vil skille seg, der han slipper å delta i pianokonkurranser, og der han kan fortsette å drømme om jenter.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Sekstitallet

En mammadalt forteller om sekstitallet, sånn han hadde det. Hadde aldri trodd jeg skulle si at Bjønstad er kjedelig (han er det). Men dette. Han beviser med glans at han er en gjenforteller av ting han har funnet på google, wikipedia og snl. Dette er dårlig. Kjartan Fløgstad (en ordkunstner av klasse) inkorporerer nær norgeshistorie på en magisk måte i fortellingene. Johan Harstad med en skrivestil og en handling som overgår det meste. Bjørnstad er ingen forfatter, knapt en gjenforteller. Dog - han gir god gjenfortelling av moren og faren, det skal han ha. Boken kan ikke anbefales, anbefaler Kjærstad og Harstad om man vil lese bøker med kunstnerisk kvalitet som inkorporerer samtiden. Bjørnstad er som i musikken, han skulle ønske han var Keth Jarrett. Det er han ikke. Og noen betydelig forfatter er han ikke. Stå over, les Harstad, Fløgstad, kjærstad., Solstad. De andre «stadene» i litteraturen.