Gamleveien hjem (ebok) av Tom Lotherington
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Tom Lotherington (forfatter)

Gamleveien hjem ebok

201,- Veil. pris: 229,-Spar: 28,-
(0)
Det slutter med en ny begynnelse har jeg notert et sted, liksom optimistisk på dødens vegne slik også Éluard sier arriver est un départ, som om det aldri var ro eller fred å få, som om det ikke hjelper å dø «Gamleveien hjem» er Tom Lotheringtons mest personlige diktsamling hittil, med mange pek til eget liv og egen slektshistorie. Tematisk kretser samlingen rundt det å være i verden, med alt det bærer med seg. Lotherington dikter om barndom, om kjærlighet, om tidens gang, om liv og død.…
Ebok 201,-

Andre har også kjøpt

Undertittel og andre dikt - dikt og tekster
Forfattere Tom Lotherington (forfatter)
Utgitt 27 januar 2021
Lengde 101 sider
Sjanger Skjønnlitteratur, Poesi
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788256023974
Det slutter med en ny begynnelse har jeg notert et sted, liksom optimistisk på dødens vegne slik også Éluard sier arriver est un départ, som om det aldri var ro eller fred å få, som om det ikke hjelper å dø «Gamleveien hjem» er Tom Lotheringtons mest personlige diktsamling hittil, med mange pek til eget liv og egen slektshistorie. Tematisk kretser samlingen rundt det å være i verden, med alt det bærer med seg. Lotherington dikter om barndom, om kjærlighet, om tidens gang, om liv og død. Samlingen har et tilbakeskuende perspektiv og bærer preg av en stor takknemlighet til livet. Tom Lotherington (født 1950 i Tønsberg), tidligere jungmann i handelsflåten og motorordonnans i Sambandskompaniet, Brigade Nord, debuterte som forfatter i 1972 og har utgitt flere diktsamlinger, romaner og biografier (bl.a om Wildenvey og Harald Sverdrup). Han har fransk mellomfag (UiO) og toårig lærerskole (Eik, HiV) og arbeidet som truckfører, korrekturleser og regningsbud før han i 1975 emigrerte til Sør-Frankrike, der han slo seg gjennom som sesongarbeider i vingården og hjelpemann på bygg. I landsbyen Cotignac (Var) drev han en utstrakt selvbyggervirksomhet, men immigrerte tilbake i 1994 og ble ansatt i Norsk Forfattersentrum som konsulent, senere daglig leder. Siden 2006 har han vært forfatter og oversetter på heltid og har oversatt forfattere som Modiano, Echenoz og Le Clézio, foruten Jules Verne. Tom Lotherington har mottatt Hartvig Kirans minnepris (1987), Mads Wiel Nygaards legat (1995) og Bastianprisen for fremragende oversettelse (av Jonathan Littell: De velvillige, 2009). Han er gift og bosatt nær Majorstuen i Oslo.

«Bokas originale kvadratiske format burde lokke lyrikkvenner til lesning. Og når innholdet dessuten har så mye å by på, så er det vær så god! Her serveres god lyrikk.»