Reformasjonen - den store historien (ebok) av Frank Aarebrot
Legg til i ønskeliste Gratis utdrag
  • Sett i bokhyllen
  • Les gratis utdrag
  • Embed-kode
Frank Aarebrot (forfatter), Kjetil Evjen (forfatter)

Reformasjonen ebok

179,-
(1)
I år er det 500 år siden Martin Luther slo opp sine 95 teser på døren til slottskirken i Wittenberg. Dette ble starten på en periode med store omveltninger i Europa, både politisk og religiøst. Forfatterne tar for seg forutsetningene for reformasjonen og dens revolusjonerende betydning for den vestlige verden i århundrene som fulgte. Bokens kapitler tar for seg hvert av de fem århundrene. Avslutningsvis diskuteres hvordan protestantismen i våre dager søker å tilpasse seg akselererende samfunns…
Ebok 179,- Lydbok 199,-
eller Les gratis i appen med EBOK Premium Prøv EBOK Premium gratis i 14 dager

Andre har også kjøpt

Undertittel den store historien
Forfattere Frank Aarebrot (forfatter), Kjetil Evjen (forfatter)
Utgitt 3 oktober 2017
Lengde 381 sider
Sjanger Dokumentar og fakta, Historie
Språk Bokmål
Format epub
DRM-beskyttelse Vannmerket
ISBN 9788241915758
I år er det 500 år siden Martin Luther slo opp sine 95 teser på døren til slottskirken i Wittenberg. Dette ble starten på en periode med store omveltninger i Europa, både politisk og religiøst. Forfatterne tar for seg forutsetningene for reformasjonen og dens revolusjonerende betydning for den vestlige verden i århundrene som fulgte. Bokens kapitler tar for seg hvert av de fem århundrene. Avslutningsvis diskuteres hvordan protestantismen i våre dager søker å tilpasse seg akselererende samfunnsendringer. Hvilken rolle spiller arven fra fortiden for den situasjonen kirken i dag befinner seg i? Reformasjonen er selvsagt et teologisk opprør mot den katolske kirkens dominans i Europa, men den er også noe mer. Den ble er begynnelsen på sekulariseringen av samfunnene i Europa. En rent teologisk eller kirkehistorisk tilnærming gir ikke en fyllestgjørende bakgrunn for hvorfor reformasjonen kunne lykkes. Det politiske aspektet ved reformasjonen er vel så viktig, fordi det selvsagt handler om makt.
Betingelser for brukergenerert innhold Legg til din egen vurdering

Fantastisk bok som gir innsikt i Europeisk historie

Har storkost meg med denne boken, og lært mye om sammenhengene i "nyere" Europeisk historie. Innlesningen kan dessverre være litt monoton til tider, så ta noen lyttepauser innimellom. Anbefales!

En glimrende og god historie fra reformasjonen og fram til vår tid. Fokuset er som rimelig kan være kirkehistorien og dens samspill med den sekulære historien og hvordan disse historiebegrepene har påvirket hverandre. En bok som kan anbefales til interesserte.

Kjedet meg halvt i hjel før boken begynte, etter 19, nitten, minutter

Første 17 minutter er innholdsregister, advarsel om å ikke kopiere biblioteksbøker, opplesing av omslagstekst etc. Hopp til 17:00 for forord, eller 19:00 for kapittel 1, og spar deg for å kjede deg i hjel. Hvem er denne innspillingen laget for?